Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Φέτα «μαϊμού» και στην ελληνική αγορά

  • Βρέθηκε, μετά τα τρία κρούσματα στο εξωτερικό με αγελαδινό γάλα
  • Του Χρήστου Αθανασιάδη

Μετά τα τρία (3) κρούσματα με φέτα «μαϊμού» που κυκλοφόρησαν γνωστές Θεσσαλικές γαλακτοβιομηχανίες στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε Γερμανία και Σουηδία, ένα τέταρτο (4) κρούσμα υπάρχει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΑγροΕκφρασης» και της «Θεσσαλικής Γης» αλλά αυτή τη φορά, η φέτα « μαϊμού» βρέθηκε σε μεγάλο σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η γαλακτοβιομηχανία που διέθεσε στην ελληνική αγορά το παράνομο προϊόν, είναι και πάλι από τη Θεσσαλία, ενώ σε ανάλυση των δειγμάτων που ελήθφησαν και εξετάστηκαν σε διαπιστευμένο εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε η ύπαρξη 60-70% αγελαδινού γάλακτος, 3-5% πρόβειου και το υπόλοιπο κατσικίσιο.

Το παραπάνω γεγονός, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, αναστατώνοντας –δυστυχώς- εκ νέου τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας και της γαλακτοκομίας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, είναι ήδη ενήμερη και αναγκαστικά θα ασχοληθεί με την παραπάνω δυσμενή εξέλιξη  

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

 Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το FnB Daily , σύμφωνα με κύκλους του Αγροτικής Ανάπτυξης, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την υπόθεση που αφορά σε γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλίας, η οποία δεν πληρούσε καμία από τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορεί να φέρει την ονομασία φέτα. “Πρέπει να γίνει πλήρης στοιχειοθέτηση της υπόθεσης, ώστε να μην επιστραφεί από την Επιτροπή, καθώς σε αυτήν την περίπτωση χάθηκε το παιχνίδι. Όποιες υποθέσεις έχουν φτάσει στην Επιτροπή έχουν και τις ανάλογες ποινές. Για την υπόθεση της θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας ακολουθείται το ίδιο πρωτόκολλο όπως πάντα, ωστόσο είναι φανερό ότι οι διαδικασίες προχωρούν πολύ αργά. Αυτό πρέπει να αλλάξει”. Υπογραμμίζουν δε ότι οι αλλαγές στη νομοθεσία θα επιφέρουν και αλλαγές στο ισχύον κυρωτικό πλαίσιο, καθώς οι ποινές που επιβάλλονται είναι δυσανάλογες σε σχέση με τη ζημιά που προκαλούν στη φήμη του ελληνικού ΠΟΠ, αλλά και στην οικονομία της χώρας.

ΕΝΤΥΠΗ ΑγροΈκφραση

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ