Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Zootechnia: Στροφή στο βουβαλίσιο γάλα και κρέας επισημαίνουν πανεπιστημιακοί

spot_img

Η Zootechnia αποτελεί κάθε χρόνο ένα κομβικό σημείο στο οποίο παρουσιάζονται αποτελέσματα πολύμηνων ερευνών και ακαδημαϊκών μελετών, καθώς και η πρακτική εφαρμογή αυτών στον πρωτογενή τομέα. Αυτό ακριβώς επισημαίνει και ο Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, περιγράφοντας τα αποτελέσματα έρευνας αναφορικά με το βουβαλίσιο κρέας και γάλα. 

«Βρισκόμαστε εδώ στο πλαίσιο ενός ερευνητικού έργου που έχουμε υλοποιήσει, ώστε να κάνουμε διάχυση των αποτελεσμάτων του. Το έργο μιλάει για ολοκληρωμένα συστήματα παραγωγής βουβαλίσιου κρέατος και γάλατος με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και έχει σαν στόχο να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις εκτροφές των βουβαλοτρόφων στη Λίμνη Κερκίνη, γιατί κυρίως η μεγάλη πλειοψηφία είναι εκεί και ταυτόχρονα να καταφέρουμε να βγάλουμε προϊόντα τα οποία είναι καινοτόμα» εξηγεί ο καθηγητής, για να προσθέσει πως «αυτό που αποδείξαμε στο ερευνητικό έργο μας είναι ότι το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύ πιο υγιεινό από το μοσχαρίσιο γιατί έχει λιγότερο λίπος και έχει λιγότερες θερμίδες.

Οπότε υπάρχει διαφορά και το ίδιο ισχύει και με το γάλα, που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λακτόζη και διάφορα άλλα στοιχεία». Στόχος του ερευνητικού προγράμματος είναι η διάχυση των αποτελεσμάτων στο ευρύ κοινό, ώστε να γίνουν αντιληπτά και περισσότερο γνωστά τα οφέλη από την κατανάλωση βουβαλίσιου κρέατος ή γάλατος.

Του Γεώργιου Μαυρίδη

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ