Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Πρόσκληση πιστοποίησης νέων και υφιστάμενων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ

Πριν λίγες ημέρες γράψαμε στο facebook: «Παρατηρώντας τις τελευταίες μέρες τις ραγδαίες και λυπηρές εξελίξεις που διαδραματίζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ γεννάται η εξής απορία:

  • Πως γίνεται μετά την παραίτηση δύο προέδρων από την προεδρία του Οργανισμού να μην έχει ανοίξει ρουθούνι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  για το ποιος ευθύνεται για αυτό;

Παρά ταύτα οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων μας μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με την νέα μεθόδευση  υψηλόβαθμων στελεχών του Οργανισμού στο να αποκλειστούν από τη νέα προγραμματική περίοδο τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τόσο «ΑγροΈκφρασης», όσο και της «Θεσσαλικής Γης», η πιστοποίηση των ΚΥΔ που έχει δρομολογηθεί με κοινή συμφωνία όλων των μερών να γίνει μέχρι το 2027, που κατά τη γνώμη μας είναι και το ορθό, τροποποιήθηκε τις τελευταίες ώρες από υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, πετώντας έξω τα ΚΥΔ από την πιστοποίηση του ΟΣΔΕ, μάλλον για ολόκληρη την προγραμματική περίοδο ή το πολύ για ολιγοετή (1 ή 2 χρόνια) παράταση της πιστοποίησης.

Κατά την γνώμη μας τα ΚΥΔ αποτέλεσαν την προηγούμενη 7ετία καίριο συνεργάτη του ΟΠΕΚΕΠΕ υποβοηθώντας πραγματικά στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας του έργου του ΟΣΔΕ. Αποτέλεσαν για 7 χρόνια γραφεία ενημέρωσης, εξυπηρέτησης και υποστήριξης της αγροτικής ανάπτυξης της υπαίθρου.

Με λίγα λόγια ήταν τα δάχτυλα που πατούσαν τα πλήκτρα στο χέρι του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αλήθεια,

  • Ποιος πραγματικά μεθοδεύει την απομάκρυνση τους από την διαδικασία;
  • Ποιον εξυπηρετεί να μένουν τα ΚΥΔ εκτός ΟΣΔΕ;
  • Πως εμπλέκεται αυτό με την παραίτηση Παππά;

Καλά θα κάνουν οι κυβερνώντες και κυρίως η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να λάβουν σοβαρά υπόψη την πιστοποίηση των ΚΥΔ και να αποφύγουν κακοτοπιές και μεθοδεύσεις συγκεκριμένων προσώπων που θα τους οδηγήσουν σε ολέθριες αποφάσεις».

Τελικά, μετά την κατακραυγή από αυτά που γράψαμε και αφού το θέμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έπραξε το αυτονόητο. Προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ΚΥΔ, με την πιστοποίηση να ορίζεται για 7 χρόνια, (2021 έως 2027) και να αξιολογείται περιοδικά.

Χρήστος Αθανασιάδης 

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ