Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Ενστάσεις βιολογικών μέχρι 25/5

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: Σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης (ένταξη) στο Μέτρο 11 του Π.Α.Α. 2014-2020 “Βιολογική Γεωργία”, που υποβλήθηκαν σύμφωνα με την αριθ. 189/22614/27-01-2022 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης καθώς και για κάθε εξατομικευμένη – αναλυτική πληροφορία μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής του Μέτρου 11 της Βιολογικής Γεωργίας https://p2.dikaiomata.gr/Organics16, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν συμφωνούν με τα ευρήματα της αξιολόγησης μπορούν να καταθέσουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά ενδικοφανή προσφυγή, κατά την έννοια του άρθρου 25 του Ν. 2690/1999, από σήμερα Πέμπτη 12/05/2022 μέχρι και την Τετάρτη 25/05/2022 και ώρα 23:59:59 στο Πληροφοριακό Σύστημα υποστήριξης του Μέτρου στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών. Κατά την υποβολή της προσφυγής δεν είναι δυνατή η τροποποίηση του αιτήματος στήριξης.

Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιείται/ούνται από το Πληροφοριακό Σύστημα οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. “Εγγραφή και Πρόσβαση στις Online εφαρμογές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.”

Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών, κατά την έννοια του άρθρου 25 του Ν. 2690/1999, οι οποίες ενδεχομένως υποβληθούν στην επικράτεια.

Οι υποψήφιοι προς ένταξη μελισσοκόμοι, που δεν καλύπτουν το κριτήριο του «ενεργού γεωργού» σύμφωνα με την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία, μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά ενδικοφανή προσφυγή, εφόσον το επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση ο χαρακτηρισμός του ενεργού γεωργού θα επαναξιολογηθεί στην 2η κατάταξη για το σύνολο των παραγωγών. Στην προσφυγή τους να αναγράφεται το κάτωθι κείμενο:

«Παρακαλούμε να επαναξιολογηθεί το εύρημα με κωδικό 10005 και περιγραφή ευρήματος -Μη ενεργός Γεωργός-» 

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τα αποτελέσματα

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται για τα βιολογικά νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού χιλιάδων κτηνοτρόφων από το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :

«Ο κτηνοτροφικός κλάδος της χώρας δοκιμάζεται σκληρά, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια, από την πρωτοφανή υγειονομική, οικονομική, κλιματική, ενεργειακή και, όπως όλα δείχνουν, επισιτιστική κρίση που πλήττουν αδιάκοπα την Ελλάδα.

Οι δυσμενείς αυτές συνθήκες έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση  και έντονη απογοήτευση στον κτηνοτροφικό κόσμο της Λάρισας, ο οποίος πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί στα δυσβάσταχτα έξοδα που απαιτούνται για να διατηρήσει τα κοπάδια του, ενώ πολλοί εξ αυτών, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν οριστικά τον κλάδο, προς αναζήτηση άλλης εργασίας.

Απέναντι σε αυτή την τραγική κατάσταση, η Κυβέρνηση απαντά, μέχρι και σήμερα, με μέτρα καθυστερημένα και ανεπαρκή, αδιαφορώντας για την επιβίωση των κτηνοτρόφων. Στο δυσμενές αυτό πλαίσιο, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα ΄χτύπημα΄ στους κτηνοτρόφους.Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εξέταση των αιτήσεων για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ενώ το ίδιο βράδυ, έγινε η πρώτη ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι, με αγανάκτηση διαπίστωσαν ότι από τις συνολικά 4.502 αιτήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας «Μέτρο 11 – Υπόμετρο 11.2 –  Δράση 11.2.2: Ενίσχυση για τη διατήρηση των βιολογικών πρακτικών και μεθόδων βιολογικής κτηνοτροφίας», μόνο οι 2.433 έγιναν δεκτές. Οι 2.069 κτηνοτρόφοι που απορρίφθηκαν, αποτελούν, στην πλειονότητά τους, παλιούς δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος, οι οποίοι βρίσκονται σε ορεινές περιοχές. 

Είναι σαφές ότι η ελληνική κτηνοτροφία οδεύει στο χείλος της καταστροφής, με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει άμεσα ώστε να διασφαλιστεί η ένταξη όλων των αιτούντων κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας και να εφαρμόσει την πρακτική της πρακτικής της υπερδέσμευσης των απαραίτητων κονδυλίων».

Δείτε παλιότερη ανάρτηση:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ