Ένα είδος εντόμου κρίθηκε για πρώτη φορά ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Πρόκειται για τα λεγόμενα «αλευροσκούλικα» (mealworms), τις προνύμφες δηλαδή του σκαθαριού tenebrio molitor, που θεωρούνται καλή πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να παραχθεί με μικρότερη επιβάρυνση για το περιβάλλον συγκριτικά με το κρέας. Τα κύρια συστατικά των αλευροσκούλικων είναι η πρωτεΐνη, τα λιπαρά και οι φυτικές ίνες, ενώ η γεύση τους όταν αποξηρανθούν λέγεται ότι θυμίζει αυτήν των φιστικιών.
Η γνωμοδότηση της EFSA, που εκδόθηκε μετά από εκτεταμένες μελέτες και κατόπιν σχετικής αίτησης της γαλλικής εταιρείας Agronutris, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση των εν λόγω εντόμων από τον άνθρωπο είναι ασφαλής, ωστόσο συστήνεται η αποφυγή τους από όσους έχουν αλλεργίες στις γαρίδες ή στα ακάρεα, καθώς μπορεί να προκληθεί αλλεργική αντίδραση.Με «όπλο» τη γνωμοδότηση αυτή, η Agronutris αναμένεται το επόμενο διάστημα να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να εγκριθούν προϊόντα της με αλευροσκούλικα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προχωρήσει στη διάθεσή τους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Επίσης, εκτιμάται ότι η εξέλιξη αυτή θα επιταχύνει τις αντίστοιχες διαδικασίες και για άλλα είδη εντόμων για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις γνωμοδότησης της EFSA.