Συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Γαλακτοκομία Ηπείρου
Σε τροχιά ανάπτυξης και στρατηγικής αναδιάρθρωσης, που να εγγυάται περαιτέρω καθετοποίηση βρίσκεται η «Γιαννιώτκο», με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μιχάλη Τζίμα, να επιβεβαιώνε τη νέα φάση ενοποίησης και επενδυτικής προοπτικής που δρομολογείται στην Ήπειρο. Όπως ανέφερε ο κ. Τζίμας, πρόκειται για συγχώνευση της Συνεταιριστικής Γαλακτοκομίας Ηπείρου με την Ένωση Ομάδας Παραγωγών «Γιαννιώτκο», υπό τη νέα επωνυμία «Ένωση Εταιρείας Παραγωγής και Εμπορίας Ζωοτροφών – Κτηνοτροφικών – Φυτικών Προϊόντων ΑΕ με διακριτικό τίτλο «ε.β.ζιν.», με κοινό αριθμό ΓΕΜΗ, αλλά διαφορετικό ΑΦΜ. Η κίνηση, όπως εξήγησε, αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και στην επέκταση του brand «Γιαννιώτκο» και σε νέα γαλακτοκομικά προϊόντα, με έμφαση στα τυροκομικά, τομέας στον οποίο η εταιρεία, συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις της σε ενιαίο εταιρικό σχήμα, σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί πιο δυναμικά. Πραγματοποιείται ήδη επένδυση στην περαιτέρω ανάπτυξη της σειράς κεφίρ με νέους κωδικούς. Στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται και η διάθεση νέων γιαουρτιών με φρούτα. Αναμένεται να λανσαριστούν εντός του Νοεμβρίου.
Νέες προοπτικές για παραγωγή, τυποποίηση και μεταποίηση γαλακτοκομικών στην Ήπειρο
Ο κ. Τζίμας σημείωσε ότι η συγχώνευση με την Ένωση παραγωγών Ιωαννίνων αποτελεί σημαντική προοπτική για την πλήρη κάλυψη της παραγωγής και τυποποίησης για το «Γιαννιώτκο»: Βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη στρατηγικού προσανατολισμού, με στόχο τον καθορισμό των άμεσων μελλοντικών επενδύσεων που θα βελτιστοποιήσουν την παραγωγή και θα αυξήσουν την αποδοτικότητα. Υπό το brand «Γιαννιώτκο» βρίσκεται ήδη ευρεία γκάμα προϊόντων γάλακτος (πλήρες, ελαφρύ, σοκολατούχο), γιαουρτιών [παραδοσιακά, στραγγιστά, πλήρη (2%), ελαφριά (5%)], παραδοσιακής παρασκευής «στην τσαντίλα». Η προϊοντική γκάμα περιλαμβάνει αριάνι και ξινόγαλα από 100% αγελαδινό γάλα, αλλά και κεφίρ, διαθέσιμο και σε εκδοχή με χυμό ροδιού, βασισμένο σε παραδοσιακή συνταγή. Η ιστορία του «Γιαννιώτκο» ξεκίνησε το 2015, όταν Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις για την παραγωγή και διάθεση ανώτερης ποιότητας αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου γάλακτος. Σταδιακά, πέτυχαν να μετατρέψουν την προσπάθεια σε «Ομάδα Παραγωγών Γιαννιώτκο Γάλα» το 2018, σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο για την ηπειρωτική γαλακτοπαραγωγή. Με τη συνένωση παραγωγής, διάθεσης και τυποποίησης, στόχος παραμένει η συσπείρωση των παραγωγών, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης και η μείωση του κόστους παραγωγής. Με τη συγχώνευση, η «Γιαννιώτκο» φιλοδοξεί
να γίνει κομβικός παίκτης στον γαλακτοκομικό χάρτη της Ηπείρου.
ΠΗΓΗ: Φωτεινή Αποστόλου, FOODReporter



                                    








