Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Ανάγκη για ολιγοήμερο άνοιγμα της ΕΑΕ 2024

spot_img

Η ΕΘΕΑΣ απέστειλε επιστολή προς τη νέα Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας ολιγοήμερο άνοιγμα της ΕΑΕ 2024 για διορθώσεις και επικαιροποίηση των στοιχείων, προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα από τις πληρωμές εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης, της αναδιανεμητικής, της εξισωτικής αποζημίωσης, καθώς και οι εκκρεμότητες πληρωμών που έπονται από τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις και τα Οικολογικά Σχήματα.

Αναλυτικότερα :

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Λαμβάνοντας υπόψη το δύσκολο έργο που έχετε κληθεί, να φέρετε εις πέρας, αρχικά ως ΕΘΕΑΣ να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε μαζί με τους συνεταιρισμούς – μέλη μας στη διάθεσή σας για να συνεργαστούμε, με κοινό στόχο την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους-δικαιούχους ενισχύσεων και θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας. Στόχος μας, μέσα από τη θεσμική συνεργασία είναι να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ αγροτών και ΟΠΕΚΕΠΕ, στη βάση της διαφάνειας και της καλής διοίκησης.

Επιπλέον, με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως με έγγραφο που είχαμε αποστείλει στην προηγούμενη Διοίκηση (Αρ.Πρωτ.199/30-12-2024), είχαμε επισημάνει τα προβλήματα που είχαν ανακύψει, στις πληρωμές εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης, της αναδιανεμητικής ενίσχυσης, της εξισωτικής αποζημίωσης, καθώς και τις εκκρεμότητες των στοιχείων για τις πληρωμές  που έπονται να γίνουν όσον αφορά από τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις και τα Οικολογικά  Σχήματα. Για τον λόγο αυτό, η ΕΘΕΑΣ είχε συγκεντρώσει από τα μέλη της επαρκή στοιχεία για τις διάφορες κατηγορίες εκκρεμοτήτων και προβλημάτων και ανέμενε συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν πραγματοποιήθηκε. Από την επικαιροποίηση των θεμάτων που σας αναφέραμε παραπάνω, προκύπτει ότι η ανάγκη της συνάντησης που ζητήσαμε, παραμένει επίκαιρη και αυτή πρέπει να γίνει πριν το ολιγοήμερο άνοιγμα της ΕΑΕ 2024, που κρίνεται αναγκαίο.

Συμπερασματικά, ζητούμε εκ νέου το ολιγοήμερο άνοιγμα της ΕΑΕ 2024  για διορθώσεις και επικαιροποίηση των στοιχείων.  Μάλιστα δε, κρίνουμε σημαντικό να προγραμματιστεί άμεσα μια συνάντηση με το Προεδρείο της ΕΘΕΑΣ, είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την παρουσία και τεχνικών, προς διευκόλυνση αμφότερων πλευρών.

Αναμένοντας τη θετική ανταπόκρισή σας για τον ορισμό της συνάντησης, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σας είναι απαραίτητη».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ