spot_img
spot_img

Ιταλικά αχλάδια: προσοχή στην διατήρηση των καρπών, χωρίς να μεταβάλλει τον κύκλο ωρίμανσής

Γιατί οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα φρούτα; Δεν υπάρχει ανάγκη για ακριβές έρευνες ή πανεπιστημιακές αναλύσεις, επειδή η απάντηση είναι προφανής τις περισσότερες φορές – πολύ συχνά, τα προϊόντα καταλήγουν να μην δοκιμάζονται καλά, οπότε οι αγορές δεν επαναλαμβάνονται.

Στην περίπτωση των αχλαδιών, το γεγονός αυτό είναι κραυγαλέο και συνοδεύεται από αγρονομικά ζητήματα που επηρεάζουν την παραγωγή και από τη διαχείριση μετά τη συγκομιδή που είναι περίπλοκο να πούμε το λιγότερο, ειδικά από την εξάλειψη ορισμένων μορίων αποθήκευσης πριν από αρκετά χρόνια.

«Ξεκινώντας από όλες αυτές τις σκέψεις, έχουμε αναθεωρήσει τον συνηθισμένο τρόπο σκέψης βάζοντας πρώτα την τελική γεύση του προϊόντος, η Williams αχλάδια σε αυτή την περίπτωση. Δεν είναι εύκολο, καθώς είναι ένα μονοπάτι με άφθονα εμπόδια, αλλά τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά στις αλυσίδες όπου δοκιμάζουμε τα πράγματα”, εξηγεί ο Λεονάρντο Οντόριτσι, ιδρυτικό μέλος του La Grande Bellezza Italiana LGBI.

Συγκεκριμένα, ένα μέλος του δικτύου – ο Bergonzoni – έχει επενδύσει σε δυναμική ελεγχόμενη αποθήκευση ατμόσφαιρας. «Πρόκειται για μια τεχνολογία που δρα για τη διατήρηση των καρπών, χωρίς να μεταβάλλει τον κύκλο ωρίμανσής τους. Το στοιχείο που εμπλέκεται είναι το οξυγόνο, οπότε τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο φυσικό, και είναι δοσμένο σύμφωνα με τον επιθυμητό χρόνο ωρίμανσης, καθιστώντας δυνατή την απόκτηση φρούτων έτοιμη για κατανάλωση.

Το επόμενο βήμα είναι να γίνει η καλύτερη δυνατή ρύθμιση με τις αλυσίδες διανομής. «Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές δοκιμές και επαληθεύσαμε ότι τα αχλάδια φτάνουν στην καλύτερη κατάστασή τους από οργανοληπτική άποψη μέσα σε λίγες ημέρες. Έτσι, οι λιανοπωλητές σούπερ μάρκετ πρέπει να φροντίσουν και να προωθήσουν το προϊόν. Η συσκευασία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο: πρέπει να «εξηγήσει» το προϊόν στους καταναλωτές από μόνο του, χωρίς πάρα πολλές αφίσες διάσπαρτες γύρω από το POS.

Η Μάντουα και η Βερόνα συγκαταλέγονται στις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές για την παραγωγή αυτή. “Στόχος όλων των πολιτικών μας είναι να αυξήσουμε την αξία του προϊόντος, ώστε οι καλλιεργητές να μπορούν να πάρουν τη σωστή τιμή για τη σκληρή δουλειά τους, ενώ ταυτόχρονα σκέφτονται τους τελικούς καταναλωτές. Η δέσμευση είναι σταθερή, και η επίτευξη του στόχου δεν είναι εύκολη, αλλά δουλεύουμε γι” αυτό κάθε μέρα”, καταλήγει ο Οντόριτσι.

Πηγή: FreshPlaza.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ