Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: Ονόματα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ-Αποκαλυπτικοί διάλογοι

spot_img
spot_img

Αποσπάσματα από συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ περιέχονται σύμφωνα με πληροφορίες στην δικογραφία για ΟΠΕΚΠΕ η οποία είναι από σήμερα προσβάσιμη στην αίθουσα 168 της Βουλής για τους βουλευτές όλων των κομμάτων. 

Στα αποσπάσματα που εμπεριέχονται από συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ στο πλαίσιο των νόμιμων επισυνδέσεων που ζητήθηκαν για τις ανάγκες της σχετικής έρευνας υπάρχουν ονόματα βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία και τουλάχιστον ενός από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να ζητούσαν εξυπηρετήσεις για ψηφοφόρους παραγωγούς και κτηνοτρόφους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών είναι:

οι «γαλάζιοι» Χρήστος Κέλλας (νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας), Χρήστος Μπουκώρος (Βουλευτής Μαγνησίας), Φάνης Παππάς (πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και νυν βουλευτής Β Θεσσαλονίκης), ο Μάξιμος Σενετάκης (βουλευτής Ηρακλείου), ο Διονύσης Σταμενίτης (νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Πέλλας), Τάσος Χατζηβασιλείου ( νυν υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών) ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (βουλευτής Σερρών) ο βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Σταυρόπουλος ,από το ΠΑΣΟΚ ο Φραγκίσκος Παρασύρης (βουλευτής Ηρακλείου) και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Κόκκαλης (βουλευτής Λάρισας).

Η δικογραφία αριθμεί 3.000 σελίδες

Αναλυτικότερα : Η δικογραφία αριθμεί 3.000 σελίδες και οι βουλευτές δεν μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις, να φωτογραφίσουν ή να πάρουν αντίτυπα αυτής.

1. Η διερεύνηση των δύο πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, είναι -χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση των στοιχείων- για τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προκάλεσε ζημιά άνω των 120.000 ευρώ και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ της οποίας υπήρξε ζημιά άνω των 120.000 ευρώ.

2. Υπομνύει τον κίνδυνο της παραγραφής για τα ενδεχόμενα αδικήματα που τελέστηκαν το 2019, δηλαδή πριν από την Συνταγματική Αναθεώρηση όταν και απαλείφθηκε από το άρθρο 86 η σύντομης αποσβεστικής ημερομηνίας για αξιόποινες πράξεις όσων εμπίπτουν στο Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών.

3. Εμπεριέχονται αποσπάσματα από συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ στο πλαίσιο των νόμιμων επισυνδέσεων που ζητήθηκαν για τις ανάγκες της σχετικής έρευνας βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία ) και τουλάχιστον ενός από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν εξυπηρετήσεις για ψηφοφόρους παραγωγούς και κτηνοτρόφους. Κατά πληροφορίες μεταξύ αυτών είναι: οι «γαλάζιοι» Χρήστος Κέλλας (βουλευτής Λάρισας και νυν υφυπουργός ΥΠΑΑΤ), Μάξιμος Σενετάκης (βουλευτής Ηρακλείου), Θεόφιλος Λεονταρίδης (βουλευτής Σερρών) Διονύσης Σταμενίτης (βουλευτής Πέλλας και νυν υφυπουργός ΥΠΑΑΤ), Θανάσης Σταυρόπουλος (βουλευτής Γρεβενών), Χρήστος Μπουκώρος (Βουλευτής Μαγνησίας), Φάνης Παππάς (πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και νυν βουλευτής Β Θεσσαλονίκης) από το ΠΑΣΟΚ ο Φραγκίσκος Παρασύρης (βουλευτής Ηρακλείου) και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Κόκκαλης (βουλευτής Λάρισας και τέως υφυπουργός ΥΠΑΑΤ).

4. Συνομιλία μεταξύ του πρώην πρόεδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκου Μπαμπασίδη με τον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Κέλλα, σχετικά με παράνομα βοσκοτόπια που έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

5. Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να ζήτησε ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για εκκρεμότητα αιτήματος αιτούντος. Εκείνος φέρεται να τον ενημέρωσε ότι είναι στο όριο του παρατύπου και ο βουλευτής να του ζητά να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υπόθεσης.

6. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, φέρεται να έχει καταγραφεί σε δύο συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικά με κτηνοτρόφο που ενώ είχε δικαιωθεί δικαστικά δεν είχε λάβει ακόμη τα χρήματά του.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Μεταξύ άλλων ακούγονται στελέχη, διοικούντες του ΟΠΕΚΕΠΕ να μιλούν με ανθρώπους της κεντρικής πολιτικής «σκηνής», υπουργούς και βουλευτές για το πώς μπορούν να γίνουν… παρατυπίες.

Σε έναν από τους διαλόγους από τον «κοριό» της ΕΥΠ, «πρωταγωνιστεί» ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος μιλάει με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, για το πώς μπορούν να κάνουν παρατυπία για μια έκταση με καλαμπόκι.

Διονύσης Σταμενίτης (υφ. Αγρ. Αναπτυξης): Μου είπαν ότι ο Β… (καταγράφεται το επώνυμο) κατάφερε να μετατρέψει μια έκταση από γλυκό καλαμπόκι σε κανονικό. Θέλω να μου πεις πώς μπορώ να το κάνω κι εγώ…

Κυριάκος Μπαμπασίδης (αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ): Δεν ξέρω εάν γίνεται, να το δούμε…

Διονύσης Σταμενίτης: Όχι, είμαι σίγουρος ότι γίνεται…

Κυριάκος Μπαμπασίδης: Είναι παράτυπο αυτό. Δες εάν μπορεί να το κάνεις εσύ στο Υπουργείο.

Σε άλλη συνομιλία από τον Σεπτέμβριο του 2021, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, μιλάει με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για κάποια ζώα που πρέπει… να «μειωθούν». Αλλά να μην το κάνουμε και βούκινο:

Μάξιμος Σενετάκης (υφυπ. Ανάπτυξης): Με ΑΦΜ ο Κ…. έβγαλε 24 τόνους γάλα και θέλει τα ζώα από 330 να μειωθούν σε 240.

Δημήτρης Μελάς (πρ. ΟΠΕΚΕΠΕ): Λοιπόν Μάξιμε, κοίταξε να σου πω. Τον Κ… θα στον φτιάξω. Αλλά να του πεις, να μην γυρίζει και κοκορεύεται στα καφενεία. Γιατί έχουν μείνει πολλοί σαν τον δικό του απ’ έξω…

Σε άλλη συνομιλία, που έγινε στις 5 Απριλίου του 2021, πάλι ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ συνομιλεί με πολιτικό πρόσωπο που του ζητάει να βγάλει «εκτός ελέγχου» κάποιον δικό του άνθρωπο.

Χρήστος Μπουκώρος (υφ. Ψηφιακής διακυβέρνησης): Θα σου στείλω όνομα – επώνυμο για να τον βγάλουμε εκτός ελέγχου […]. Γίνεται  να του δώσουμε χρόνο; Αν δεν γίνεται, για λόγους υγείας να το σβήσουμε αυτό για τα ερίφια;

Δημήτρης Μελάς (πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ): Χρήστο μου, όλα γίνονται, το ζήτημα είναι ποιοι καραδοκούν να το ανεβάσουν, αυτή είναι η ιστορία. Ξέρεις, ότι έβγαλε το τέτοιο ή ότι είναι αυτός ή πως και τι. Κατάλαβες;

Χρήστος Μπουκώρος: Δεν είναι πάντως καμία χτυπητή περίπτωση που μπορεί να ασχοληθεί κόσμος.

Αλλά και τον Δεκέμβριο του 2021, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ «πιάστηκε» από τον κοριό της ΕΥΠ να μιλάει με τον γενικό γραμματέα του οργανισμού για μια… «κουτσουρεμένη» πληρωμή. 

Δημήτρης Μελάς (πρ. ΟΠΕΚΕΠΕ): 750 λείπουν και δεν νομίζω ότι θα μπουν. Πού είναι τα υπόλοιπα 738 μέχρι τα 23.900;

Αντώνης Κοροβέσης (διευθυντής Μελά): Μα προφανώς αδερφέ, ο ΕΛΓΑ δεν σου έστειλε κράτηση;

Δημήτρης Μελάς: Κουτσουρεμένη πληρωμή ρε πο@σ@η.

Αντώνης Κοροβέσης: Ναι ρε μ@λάκ@, σε χαλάσανε, σου πέσανε λίγα.

Δημήτρης Μελάς: Θα γίνω αγρότης και εγώ ρε μ@λάκ@…

Αντώνης Κοροβεσης: Μ@λ@κα, σε χαλάσανε, σε λυπάμαι τώρα που σε ακούω. Κάθεσαι να πούμε τώρα εσύ στην καρέκλα και σου ήρθαν τριάντα χιλιάρικα;

Όλα αυτά τα αποσπάσματα, από συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ περιέχονται στην δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία είναι από σήμερα (26/6/25) προσβάσιμη στην αίθουσα 168 της Βουλής για τους βουλευτές όλων των κομμάτων.Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Αντώνης Κοροβέσης είναι ο νυν διευθυντής του Δ.Σταμενίτη και ήταν επί χρονιά στενός συνεργάτης του Δ.Μελά.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ