Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

«Έφυγε» o επιχειρηματίας Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διέθετε πολυσχιδή επιχειρηματική πορεία και διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ το διάστημα 2000-2006.

Απεβίωσε την Κυριακή το πρωί, σε ηλικία 70 ετών, ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος που διέθετε πολυσχιδή επιχειρηματική πορεία και διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ το διάστημα 2000-2006. Είχε δίπλωμα μηχανικού μεταλλείων από το Newcastle University και μεταπτυχιακούς τίτλους στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Instead της Γαλλίας. Προτού επιστρέψει το 1979 στην Ελλάδα είχε εργαστεί στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο στον τραπεζικό τομέα.

Το 1982 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής εμπορικής επιχείρησης «Αφοί Ηλιόπουλοι ΕΠΕ», η οποία είναι η πρόγονος της «Μοτοδυναμικής», όπου διετέλεσε πρόεδρος από την ίδρυσή της το 1993 έως το 2015, όταν και παρέδωσε τη σκυτάλη στον γιο του Πάρη. Στη «Μοτοδυναμική» παρέμεινε μέλος του Δ.Σ. έως το 2018, οπότε ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος. Ως επικεφαλής των «ΑΕΜ Βωξίται Παρνασσού» και «ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης» προχώρησε στη συγχώνευσή τους με την «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά», που εισήχθη στο ελληνικό Χρηματιστήριο το 1994, διαθέτοντας ισχυρή πολυεθνική δραστηριότητα.

Διετέλεσε πρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011-2014), πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), αντιπρόεδρος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Imerys Group, της ASK Chemicals GmbH και της Lamda Development, και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος (2002-2011).

«Εκτιμούσε ως αναγκαία για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη τη διασύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με τον κόσμο των επιχειρήσεων, γι’ αυτό και ενίσχυσε με συνέπεια νέους εκπαιδευτικούς θεσμούς, όπως το ALBA. Πίστευε στους νέους και στήριξε τη νέα γενιά, ιδρύοντας το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (νυν Junior Achievement). Η συλλογική δράση και προσφορά του αναγνωρίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όταν εξελέγη αντιπρόεδρος της Business Εurope (πρώην UNICE) με ευθύνη τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ