Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη με Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό με Κρητικού αγροτικούς συλλόγους

Συνεχίζονται οι ενέργειες από τους Κρητικούς σύλλογους, αυτήν την φορά μίλησαν σε τηλεδισάσκεψη με το νέο υπουργό. Αναλυτικά:

Θέμα:  «Τηλεδιάσκεψη με Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό»

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την 25/2/2021 με τον ΥπΑΑΤ κ. Λίβανο έπειτα από αίτημα των 4 Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα κ. Χνάρης όπου και συζητήθηκαν , επιπλέον από την λίστα θεμάτων ,ζητήματα μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας.

Αναφορικά με τα θεμάτων που έθεσαν ως βάση διαλόγου οι Αγροτικοί Σύλλογοι, ο Υπουργός ενημερώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης.

Κύρια θέματα της συνομιλίας ήταν η φορολογική αντιμετώπιση των αγροτών, οι αναγκαίες οικονομικές ενισχύσεις λόγω covid-19,  εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από Τρίτες Χώρες, ελληνο-ποιήσεις  , δασικοί χάρτες, προβλήματα ελαιοκομίας , προβληματισμοί για ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ, κόστος παραγωγής κ.α.

Ο Υπουργός ζήτησε επιπλέον πίστωση χρόνου ώστε να εξετάσει τα ζητήματα και να προβεί στις ανάλογες παρεμβάσεις για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γεν Γραμματέας ΥπΑΑΤ κ. Στρατάκος, ο πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Σελίνου Χανίων Γιώργος Χαλκιάς, ο πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Τυμπακίου Ορφανουδάκης Μανώλης, ο πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Σητείας Τσιφετάκης Γιώργος και ο πρόεδρος του Αγρ. Συλλόγου Ιεράπετρας  Γαϊτάνης Γιάννης καθώς και μέλη του προεδρείου.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν στον αγροτικό κλάδο της περιοχής δίνοντας έμφαση σε θέματα που θα επιφέρουν πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη της υπαίθρου.

 

Εκ του Δ.Σ.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ