Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πριμ σε βαμβακοπαραγωγούς από τη νέα ποικιλία FILIA της ΣΠ.ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

Την καλλιεργητική περίοδο 2017 ξεκινήσαμε από την Ημαθία το πρόγραμμα πιστοποίησης και ποιοτικής αναβάθμισης βάμβακος FiberPro2 . Μαζί με την Γ&Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ Βάμβακος ΑΕ και την NOVACERT ΕΠΕ καταφέραμε τότε να ανοίξουμε τον δρόμο για την παραγωγή βάμβακος υψηλής προστιθέμενης αξίας αυξάνοντας την τιμή παραγωγού. Η βάση που θέσαμε τότε ακολουθήθηκε από αρκετούς παραγωγούς και εκκοκκιστήρια σε όλη την Ελλάδα μεγαλώνοντας την επιτυχία του προγράμματος FiberPro2 και συνεχίσαμε παράλληλα την έρευνα για ακόμα καλύτερο γενετικό υλικό που θα αυξήσει την αξία του Ελληνικού βαμβακιού ακόμα περισσότερο.

Το 2020 επιστρέψαμε στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας για να δοκιμάσουμε την νέα μας ποικιλία FILIA, που όχι μόνο πληροί τις προδιαγραφές του προγράμματος FiberPro2, αλλά βάζει νέα standards στην ελληνική αγορά ίνας βαμβακιού. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά σε όλα τα επίπεδα. Οι αποδόσεις συσπόρου στο χωράφι δεν άφησαν καμία αμφιβολία για το δυναμικό της ποικιλίας αφήνοντας αρκετά χαμόγελα στους παραγωγούς. Η Γ&Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΑΕ αξιολογώντας την υψηλή εκκοκκιστική απόδοση αλλά και τα ιδιαίτερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της ίνας, επιβράβευσε τους παραγωγούς με αυξημένη τιμή κατά 10% από την τιμή βάσης του στεγνού συσπόρου βάμβακος ήτοι 4 λεπτών/κιλό.

Για το 2021 η FILIA θα είναι διαθέσιμη σε μεγάλη κλίμακα από όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα γεωργικών εφοδίων και θα συμμετέχει στα περισσότερα προγράμματα πιστοποίησης – πριμοδότησης των εκκοκκιστηρίων ανά την Ελλάδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παραγωγούς και συνεργάτες που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν σε όλη αυτή την διαδρομή αναβάθμισης του Ελληνικού βαμβακιού. Η υπεραξία που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στην αλυσίδα παραγωγής είναι αρκετά μεγάλη και αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

Για την Σπύρος Ανδριώτης ΑΕ,

Βασίλης Ανδριώτης

 

 

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ