Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πίεση για «κορωνο-ενίσχυση» στο βαμβάκι, ενίσχυση και στις επιτραπέζιες ελιές

Την επιτακτική ανάγκη για καταβολή ειδικής ενίσχυσης και στους βαμβακοπαραγωγούς, λόγω της πανδημίας, μετέφερε εκ νέου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής N. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε ότι οι περσινές τιμές στο προϊόν ήταν αισθητά μειωμένες, με τον κ. Λιβανό να απαντά ότι το Υπουργείο εξετάζει με προσοχή όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες ενίσχυσης του βαμβακιού και θα εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο.

Επιπλέον, ο κ. Λιβανός γνωστοποίησε στον κ. Κέλλα ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έγκριση κρατικών ενισχύσεων, ύψους 26 εκ. ευρώ, για τη στήριξη ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από την πανδημία.  

Ενημέρωσε, χαρακτηριστικά, ότι ήδη δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της εκταμίευσης, στους τομείς της υπαίθριας παραγωγής καρπουζιού, της θερινής και φθινοπωρινής παραγωγής πατάτας, της θερμοκηπιακής γεωργικής παραγωγής (εξαιρουμένης της Κρήτης) και της βουβαλοτροφίας, ενώ δίνεται ενίσχυση 70 ευρώ/στρέμμα και στους ελαιοπαραγωγούς, που έχουν δηλώσει τα προϊόντα τους στο ΟΣΔΕ ως επιτραπέζιες ελιές – λοιπές, που αφορά περί τους 100 παραγωγούς στο ν. Λάρισας. 

Εξερχόμενος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Λιβανό για την συνεργασία, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Επανέφερα στον κ. Υπουργό το αίτημα των βαμβακοπαραγωγών για καταβολή ειδικής ενίσχυσης λόγω της πανδημίας και ευελπιστώ στην θετική ανταπόκρισή του. Με ικανοποίηση ενημερώθηκα ότι βρίσκονται στο στάδιο της εκταμίευσης ενισχύσεις για μια σειρά προϊόντων, ώστε οι δικαιούχοι παραγωγοί να καλύψουν ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, τόσο κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας, όσο και μετά από αυτή».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ