Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

Με κεντρικό μήνυμα “Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον”, η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου υποδέχτηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου τους εκθέτες και επισκέπτες της στο Δημοτικό Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, υπό τη διοργάνωση της ALFA EXPO, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη τελετή των εγκαινίων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν και θα αναδειχθούν οι πλέον σύγχρονες καινοτομίες στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, ενώ προβλέπεται και η πραγματοποίηση σειράς παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων:

  • Εκδηλώσεις μαγειρικής και κεράσματα.
  • Ημερίδα με θέμα τον αγροκτηνοτροφικό τομέα.
  • Παράλληλα events και 4×4 Jeep show.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι τις καθημερινές από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και το σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Εκδήλωση με θέμα «Η σημασία της οργανοληπτικής αξιολόγησης στη ποιότητα και την εμπορική αξία του Ελαιολάδου» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 18.30.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η κ. Γερμανάκη Ελευθερία – Γεωπόνος, Υπεύθυνη του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΚΡΗΤΗΣ Α.Σ.Ρ και επικεφαλής της ομάδας δοκιμαστών, Διεθνής κριτής σε διαγωνισμούς ελαιολάδου, Συντονιστής του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου – CretanOOC.

Με αφορμή το μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός της αγροτικής οικονομίας, που φιλοξενεί ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης επισημαίνει με σχετικό μήνυμά του τα εξής: «Η διοργάνωση της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος από την 1η έως τις 5 Σεπτεμβρίου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εκθεσιακό γεγονός για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Κρήτη αλλά και ολόκληρη τη χώρα, το οποίο έρχεται να στηρίξει – σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας της COVID-19 – την αγροτική οικονομία και τον αγροτικό κόσμο, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα ποιότητας του τόπου μας. Για πέντε ημέρες η καρδιά του αγροτικού κόσμου θα “χτυπά” στο Αρκαλοχώρι και στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με σκοπό, μέσα από τη λειτουργία της έκθεσης, να αναδειχθούν οι μεγάλες προοπτικές του πρωτογενούς μας τομέα και οι δυνατότητες ανάπτυξης νέων συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών όλης της Ελλάδας, με επίκεντρο τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, για μία ακόμη χρονιά, συμμετέχει ενεργά και στηρίζει στην πράξη το μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους σύγχρονους και υγειονομικά ασφαλείς χώρους του Δημοτικού Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι πρόκειται να φιλοξενήσουν, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πλήθος εκδηλώσεων, δράσεων και σεμιναρίων που απευθύνονται στους αγρότες και επιχειρηματίες του κλάδου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η φετινή διοργάνωση της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου θα αποτελέσει κορυφαίο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για τον νομό και το νησί μας, και περιμένουμε να υποδεχτούμε, με χαρά και προπάντων με ασφάλεια, στον δήμο μας όλους τους εκθέτες και επισκέπτες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους!».

Πόλος έλξης η Αγροκτηνοτροφική έκθεση Αρκαλοχωρίου

Πόλος έλξης η Αγροκτηνοτροφική έκθεση Αρκαλοχωρίου

την ενίσχυση και προώθηση του αγροκτηνοτροφικού τομέα στην Κρήτη και των προϊόντων του στο τρίπτυχο ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της Παγκρήτιας αγροκτηνοτροφικής έκθεσης Αρκαλοχωρίου στον Δήμο Μινώα. Ο Περιφερειάρχης τόνισε, ότι η Κρήτη και ο αγροκτηνοτροφικός τομέας έχουν περεταίρω δυνατότητες ανάπτυξης, και αυτό θα επιτευχθεί με την συνεργασία και συστράτευση όλων. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης από το βήμα του συνεδρίου απηύθυνε έκκληση στους Δημάρχους να καταθέσουν έγκαιρα ώριμες μελέτες για την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα και Εθνικούς πόρους. Παράλληλα επισήμανε, ότι, θα συνεχιστεί η στήριξη στον αγροδιατροφικό τομέα, τονίζοντας ότι ήδη 4.000 αγρότες εντάχθηκαν στα σχέδια βελτίωσης μέσω των οποίων αναβαθμίζεται ο αγροκτηνοτροφικός τομέας και αποκτούν πλεονέκτημα τα προϊόντα του. Κλείνοντας, ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην έκθεση, τους διοργανωτές, εκθέτες, επισημαίνοντας πως «για την Περιφέρεια Κρήτης ο στόχος της ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και στρατηγική μας επιλογή. Γιατί η Αγροτική Οικονομία και γενικότερα ο Γεωργικός Τομέας, δεν αποτελούν απλά μια οικονομική δραστηριότητα. Πρωτίστως, αποτελούν τη βάση της ταυτότητας της Κρήτης, το σημείο συνάντησης οικονομικών  δραστηριοτήτων, πολιτιστικής κληρονομιάς».

Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, στην ανάπτυξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της Κρήτης και στην σημαντικότητα της έκθεσης αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλειου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο Δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης.

Νωρίτερα τελέστηκε Αγιασμός από τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο (εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέας ο οποίος βρίσκεται στο Φανάρι) και ακολούθησαν τα εγκαίνια παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, Υφυπουργού, Βουλευτών, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών, Προέδρου Π.Σ., Περιφερειακών-Δημοτικών συμβούλων, τοπικών Αρχών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, εκπροσώπων φορέων, εκθετών, εκπροσώπων του Πρωτογενή τομέα κ.α.

Το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης είναι «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον» και πραγματοποιείται στο Δημοτικό Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, υπό τη διοργάνωση της ALFAEXPO, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου θα είναι ανοιχτή και θα δέχεται επισκέπτες μέχρι και 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν και αναδειχθούν οι πλέον σύγχρονες καινοτομίες στον αγροκτηνοτροφικό τομέα ενώ προβλέπεται και η πραγματοποίηση σειράς παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων:

  • Εκδηλώσεις Μαγειρικής και Κεράσματα.
  • Ημερίδα με θέμα τον Αγροκτηνοτροφικό τομέα.
  • Παράλληλα Events, 4×4 jeep show.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι τις καθημερινές 17.00-22.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-14.30 & 17.00-22.00.

Ο Δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης στο καλωσόρισμά του ανέφερε, ότι «για πέντε ημέρες η καρδιά του αγροτικού κόσμου θα «χτυπά» στο Αρκαλοχώρι και στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας με σκοπό, μέσα από τη λειτουργία της Έκθεσης, να αναδειχθούν οι μεγάλες προοπτικές του πρωτογενούς μας τομέα και οι δυνατότητες ανάπτυξης νέων συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών όλης της Ελλάδας, με επίκεντρο τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.»

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ