Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχίσμα στην 1η Γενική Συνέλευση της Διεπαγγελματικής Φέτας

  • Αποχώρησαν ΣΕΚ, Διακλαδικός Συνεταιρισμών, ΟΔΙΠΠΑΦ και ένας εκπρόσωπος της ΠΕΚ
  • Του Χρήστου Αθανασιάδη

Τελικά δεν πέρασε η πρόταση του προσωρινού προέδρου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας κ. Ιωάννη Βιτάλη, για πανηγυρική επικύρωση από τη Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΦ – ως προς το ηθικό μέρος- αφού σε σύνολο 31 μελών της Γ. Σ. θετικά ψήφισαν μόνο 18 μέλη και με δεδομένο, ότι σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΔΟΦ, οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των 2/3, δεν εγκρίθηκε, με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία, παρά μόνο ως προς το τυπικό μέρος, αφού λαμβάνονται υπόψη τα 2/3 επί των παρόντων και ειδικά όταν η Γ. Σ. είναι επαναληπτική, όπως η χθεσινή.

Έτσι λοιπόν, για να εγκρίνονταν η πρόταση του κ. Βιτάλη, με πανηγυρικό τρόπο, θα έπρεπε να ψηφίσουν θετικά τα 22 μέλη, που αποτελούν τα 2/3 της Γ. Σ.

Παράλληλα, το σημαντικότερο γεγονός, αποτέλεσε η αποχώρηση από τη Γ. Σ. των εκπροσώπων του ΣΕΚ , του Διακλαδικού Συνεταιρισμών,  του ΟΔΙΠΠΑΦ (Παύλος Σατολιάς) και ενός εκπροσώπου της ΠΕΚ και συγκεκριμένα του κ. Δημήτρη Καμπούρη, πρώην προέδρου της ΠΕΚ.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε και η αποχώρηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να ψηφίσει.

Οι τρείς (3) συγκεκριμένοι φορείς που αποχώρησαν είχαν καταθέσει μια πρόταση στην αρχή της έναρξης της Γ. Σ. και πιο συγκεκριμένα, δια του Δημήτρη Μόσχου, πρότειναν να μην ξεκινήσει η συνέλευση και να οριστεί μια νέα ημερομηνία, μετά από ένα μήνα, και στο διάστημα αυτό, μετά από διεξοδικό διάλογο όλων των πλευρών που συγκροτούν τη Διεπαγγελματική, να αποσαφηνιστούν όλα τα θολά σημεία που υπάρχουν και να γίνουν με νόμιμες διαδικασίες,  κυρίως σε δύο  θέματα:

1ον να ξεκαθαρίσει, όπως προβλέπεται και στο Καταστατικό, ότι όποιο μέλος της Διεπαγγελματικής παραβεί τους κανόνες της Διεπαγγελματικής και ειδικά την καταστρατήγηση του προϊόντων ΠΟΠ, τότε θα πρέπει να αποβάλλεται, όπως, επισήμαναν, όπως στην περίπτωση των Γιαννίτση και Πλεξίδα.

2ον να αποσαφηνιστεί πλήρως και με νόμιμο τρόπο η εκπροσώπηση των φορέων στη Διεπαγγελματική, αφού ακόμα και σήμερα υπάρχουν συνεταιρισμοί και φυσικά πρόσωπα, τα οποία φαίνονται να συμμετάσχουν ταυτόχρονα σε δύο ή και τρεις φορείς.

Παράλληλα, υπάρχει θέμα νομιμότητας με τις υπεύθυνες δηλώσεις παραγωγών από φορείς, που έχουν κατατεθεί, χωρίς να υπάρχει θεώρηση του γνησίου της υπογραφής κτλ.

Έτσι λοιπόν, από τη στιγμή που η πρόταση του κ. Μόσχου απορρίφθηκε από το προεδρείο και δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία, έγινε η αποχώρηση.

Να σημειώσουμε ότι η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΜΑΧΙΜ στον Τύρναβο, στην οποία παραβρέθηκαν οι περιφερειάρχες, Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης και Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, και η τέως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή.

Νωρίτερα το agroekfrasi.gr έγραφε

Συνεδρίαση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας διεξάγεται σήμερα Δευτέρα (13/9) στο Δημοτικό Θέατρο στον Τύρναβο. Το μείζον θέμα των ημερών βέβαια είναι οι έλεγχοι για το ΠΟΠ. Οι σύλλογοι των κτηνοτρόφων πιέζουν να βγαίνουν επισημως τα ονόματα αλλά να υπάρχουν και άλλες ποινές όπως πχ η έξοδος από τη Διεπαγγελματική. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες της <Α> το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η αναβολή της Γ.Σ.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ