Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη στο ν.Καρδίτσας

Επίσκεψη σε διάφορες επιχειρήσεις είχαμε από τον  Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη στο ν.Καρδίτσας.

To πρόγραμμα του γ.γ επιγραμματικά ήταν το παρακάτω:

11:00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σοφάδων και συνάντηση με το Δήμαρχο Θάνο Σκάρλο.

11:30 Επίσκεψη στα Εκκοκιστήρια «ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΕ» στη Πασχαλίτσα

11:50 Επίσκεψη στην επιχείρηση παραγωγής τροφίμων και επεξεργασίας- τυποποίησης τομάτας και χυμών φρούτων «DAMAVAND AE”

12:15 Επίσκεψη στο οινοποιείο «Φίλια Γη»

13:00 Επίσκεψη στα «κλειστά δίκτυα άρδευσης» του Φράγματος Σμοκόβου.

15:25 Επίσκεψη στο έργο μεταφοράς νερού από Καλέντζη και Σοφαδίτη (Γοργοβίτες).

15:25 Επίσκεψη στα αντιπλημμυρικά αντλιοστάσια (Δήμος Παλαμά ποταμός Καλέτζης).

15:55 Επίσκεψη στο σταθμό γεωργικής έρευνας στο Παλαμά

16:30 Συνάντηση με πολίτες, μέλη και στελέχη της ΔΗΜΤΟ του Παλαμά.

18:00 Διευρυμένη συνεδρίαση ΔΕΕΠ Ν. Καρδίτσας (Αίθουσα Π.Ε.Δ. Καρδίτσας )

Η αρχή ήταν επίσκεψη στα Εκκοκκιστήρια «ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΕ» στη Πασχαλίτσα Ο κ. Παπαγιαννίδης και ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλοςείχαν μια κουβέντα  για το βαμβάκι και τις φετινές καλές πτήσεις στην τιμή που παρουσιάζονται κοντά στο 1€  με τον Διευθυντή των επιχειρήσεων και εκκοκκιστηρίων της «Αγγελούσης Νικόλαος» Α.Ε στη Θεσσαλία κ. Κωνσταντίνο Κωστόγιαννο.

Μετά στην Damavand Α.Ε. είναι ελληνική 100% επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Καρδίτσα με την παραγωγή τροφίμων και ιδιαίτερα με την παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση τομάτας και χυμών φρούτων και εμπορία αυτών τόσο στην Ελληνική όσο και την διεθνή αγορά.

Η δυναμικότητα του εργοστασίου ξεπερνά τους 150.000 ΤΝ νωπής τομάτας και φρούτων ετησίως ενώ απασχολεί 180 άτομα μόνιμο και 250 εποχικό προσωπικό κατά την περίοδο μεταποίησης της τομάτας. Η θέση της στη καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στο κέντρο της μεγαλύτερης καλλιέργειας τομάτας στην Ελλάδα είναι και ένα από τα σημαντικότερα προνόμια του εργοστασίου.

Έτσι ελαχιστοποιείται ο χρόνος μεταξύ της συλλογής της πρώτης ύλης από το χωράφι και της επεξεργασίας της, σημαντικός παράγοντας για την ποιότητα και φρεσκάδα του τελικού προϊόντος. ¨Εχει επιδοτηθεί από κοιντικό πρόγραμμα όπως φαίνεται και στην πινακίδα

Εκεί συνομίλησε με τα στελέχη της εταιρείας κ. Γεώργιο Βασιλειάδη και τον Dipl.Civil Engineer U.T της εταιρείας κ. Ιωάννη Δαχταρη.

Μετά το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στο Οινοποιείο «Φίλια Γη» που έχει παραγωγή 100.000 φιάλες κρασί ετήσιες τα μέλη του κλιμακίου επισκέφτηκαν το Οινοποιείο «Φίλια Γη» όπου ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε από τον ιδιοκτήτη κ. Χριστόφορο Χριστοφόρου. Συμπεριλάμβανε ξενάγηση στις μονάδες παραγωγής, τα  κελάρια, στα οποία ωριμάζουν και παλαιώνονται μέσα σε ξύλινα βαρέλια τα κρασιά του Οινοποιείου ενώ στην αίθουσα γευσιγνωσίας,   δοκίμασαν εκλεκτά  προϊόντα και συζήτησαν πάνω σε ζητήματα εργαλείων στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Έπειτα στο φράγμα Σμοκόβου με τις μεγάλες περιμετρικές καταστροφές στην οδοποιία από τον Ιανό. Πρόκειται για ένα θεσσαλικό έργο πολλαπλού σκοπού, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας (ΥΔ 08). Η συνολική λεκάνη τροφοδοσίας του ταμιευτήρα έχει έκταση 376.6 km2 και η περιοχή που προβλέπεται να αρδευτεί μέσω μόνιμων κλειστών δικτύων και προσωρινών έργων έχει έκταση 258.2 km2. Από τον ταμιευτήρα υδρεύονται και ορισμένοι κατάντη οικισμοί της ευρύτερης περιοχής.Το έργο με γενικό τίτλο “Φράγμα Σμοκόβου & συναφή έργα”, εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε το 1983, άρχισε να εκτελείται το 1984 από το ΥΠΕΧΩΔΕ, την ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ αποτελείται από τα παρακάτω επιμέρους έργα : Α ) Το φράγμα Σμοκόβου, και την προσαγωγό σήραγγα μεταφοράς νερού Λεονταρίου, Με το σφράγισμα της σήραγγας εκτροπής, που έγινε τον Ιούλιο του 2002, ξεκίνησε η πλήρωση του ταμιευτήρα, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα στο 2003 επι υπουργίας Βασω Παπανδρέου , με την δημιουργία της τεχνητής λίμνης Σμοκόβου.Β. )Τον Υδροηλεκτρικό σταθμό (ΥΗΣ) στην περιοχή Λεονταρίου,Γ)  Τα αρδευτικά έργα Σμοκόβου

Στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας που εφαρμόζει το Προγραμμα LEADER στην ΠΕ Καρδίτσας με τον Πρόεδρο δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο και τον Συντονιστή του προγράμματος Βαγγέλη Σακελλαρίου ο οποίος διαδέχθηκε τον επι 30 χρόνια στέλεχος της εταιρεία Βασίλη Μπέλλη . Όπως αναφέρει ο γγ, είναι η επιτυχημένη ήπια εναλλακτική μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και πολυδραστηριότητας στον αγροτικό χώρο.

Τέλος το κλιμάκιο είχε και πολιτική συνάντηση. Ειδικότερα έγινε συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νομού Καρδίτσας παρουσία από κοινού με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Γραμματέα Αγροτικού Ανδρέα Καρασαρίνη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λάμπρο Τσούκη, δημάρχους και στελέχη της ΝΔ.

Του Ντίνου Μακά

Με τον δήμαρχο Σοφάδων
ΕΚΚΟΚΚΗΣΤΉΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ
Στην ΑΝΚΑ-Αναπτυξιακή Καρδίτσας
Σμόκοβο
Σμόκοβο
Οινοποιείο Φίλια ΓΗ
Οινοποιείο Φίλια ΓΗ
ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ
ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ
Συνάντηση με πολίτες, μέλη και στελέχη της ΔΗΜΤΟ του Παλαμά
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ΠΑΠ2-768x1024.jpg
Σύσκεψη Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νομού Καρδίτσας

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΣ: Δ.Παπαγιαννίδης Facebook

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ