Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενεργειακή αναβάθμιση ΤΟΕΒ Μεξιατών – Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

       Ένα νέο κεφάλαιο για το  ΤΟΕΒ Μεξιατών ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, όπου στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης υπογράφηκε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση ΤΟΕΒ Μεξιατών – Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών», συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 500.000 €, αναφέρει η ανακοίνωση από το ΤΟΕΒ.

Το ΤΟΕΒ Μεξιατών αποτελεί τον πρώτο Οργανισμό πανελλαδικά που θα υλοποιήσει αυτό το καινοτόμο έργο, το οποίο εμπνεύστηκε πριν από 6 χρόνια το μέλος του ΤΟΕΒ και Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής, Κώστας Αποστολόπουλος και θα μειώσει το ενεργειακό κόστος πάνω από 60%. Επίσης, ο Οργανισμός βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια για την υλοποίηση επιπρόσθετων έργων που αφορούν στην αντικατάσταση αγωγών, υδρομέτρων και νέα υδρομάστευση, έχοντας ως στόχο το μηδενικό ενεργειακό κόστος.

       Μετά την υπογραφή της προγραμματικής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το συγκεκριμένο έργο σχεδιάζεται από το 2016. Κινηθήκαμε αποφασιστικά για να ξεπεραστούν όλα τα σχετικά εμπόδια και σήμερα είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που υλοποιεί έργο ενεργειακής αναβάθμισης ενός ΤΟΕΒ».

«Στόχος μας πλέον είναι η άμεση υλοποίηση του έργου, ώστε να ωφεληθούν 2.500 περίπου αγροτικές οικογένειες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, ανοίγουμε το δρόμο για την ενεργειακή αναβάθμιση και άλλων ΤΟΕΒ στην Στερεά Ελλάδα και σε όλη τη χώρα, προκειμένου, ειδικά αυτήν την περίοδο να περιοριστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης σε επαγγελματίες, αλλά και καταναλωτές»

 Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεξιατών Θανάσης Μόσχος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής. Μια ιδέα που ξεκίνησε από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό, με τη συνεισφορά του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αποστολόπουλου και του βουλευτή Θέμη Χειμάρα. Ένα έργο πρωτοπόρο και πρώτο πανελλαδικά. Εκτιμώ, ότι δείχνουμε το δρόμο και στους άλλους ΤΟΕΒ, προκειμένου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, για να κατεβάσουν το κόστος παραγωγής οι αγρότες στις δύσκολες εποχές που ζούμε».

                                                              ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                            -Ο- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Τ.Ο.Ε.Β. ΜΕΞΙΑΤΩΝ

                                                                             ΜΟΣΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ