Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγκαίνια της Statiras Ιχθυοκαλλιέργειες και Θυρανοίξια Ι.Ν Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λιμνοθάλασσα Νεοχωρίου

Σημαντικές επενδύσεις στην Αιτωλοακαρνανία γίνονται αυτό το διάστημα .Εγκαίνια μιας νέας μονάδας έγιναν, σύμφωνα με το δτ της εταιρείας που εξέδωσε, αναλυτικότερα: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η εκδήλωση της STATIRAS GROUP AE ,  για τα εγκαίνια της πρώτης ιδιωτικής επένδυσης για την αλιευτική αξιοποίηση λιμνοθάλασσας του Αμβρακικού κόλπου. 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα  την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στις εγκαταστάσεις της λιμνοθάλασσας Νεοχωρίου και ξεκίνησε με την τελετή θυρανοιξίων υπό του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου,  του παρεκκλησιού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η κατασκευή του οποίου ήταν επιθυμία του προέδρου της εταιρείας κ. Ζώη Κολιού. 

Στην χαιρετιστήρια ομιλία του, ο Μητροπολίτης κος Χρυσόστομος, συνεχάρη τον Πρόεδρο & Ιδρυτή της Statiras κ. Κολιό για το θρησκευτικό του σθένος, ευχόμενος ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να φωτίζει πάντα την πορεία και τις δραστηριότητες της εταιρείας και των εργαζομένων της.

Στη συνέχεια, η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας κα Λία Εγγλέζου,  ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις  μέχρι σήμερα ενέργειες της εταιρείας στη λιμνοθάλασσα και τα μελλοντικά της πλάνα  στον τομέα της Ιχθυοκαλλιέργειας.  Στην ομιλία της έδωσε  ιδιαίτερη έμφαση στη φιλοσοφία της επιχείρησης για την  αξιοποίηση των φυσικών οικοσυστημάτων, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας όλων των εμπλεκόμενων ,  έξω από κατεστημένα και στερεότυπα παρελθόντων ετών που δεν ευνόησαν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, παρουσίασε την ομάδα των εργαζομένων στη μονάδα, η οποία αποτελείται από έμπειρους αλιείς της περιοχής αλλά και νέους επιστήμονες, εκφράζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα που δίνει η εταιρεία στον ανθρώπινο παράγοντα και το συνδυασμό εμπειρίας και τεχνογνωσίας μέσα σε ένα κλίμα ομαδικότητας και κοινού οράματος.   

Ακολούθησε η τοποθέτηση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Αναστασίας Σίμου η οποία δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο πλευρό της εταιρείας αναγνωρίζοντας τη σοβαρή προσπάθεια που κάνει η STATIRAS GROUP AE για την ανάδειξη του τόπου.

Τον κύκλο των ομιλητών  έκλεισε ο κ. Ζώης Κολιός, ο οποίος μιλώντας από καρδιάς στο κοινό έχοντας δίπλα του τους δύο γιούς του Θρασύβουλο και Γιώργο, εξέφρασε το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας με το οποίο θα πορευτεί  η εταιρεία για την ανάπτυξη του πλάνου της.  Στις δηλώσεις του ανέφερε  πως το όραμα του είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με την παραγωγή αλιευμάτων αλλά και την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών τουρισμού και να προβάλει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο την περιοχή.  Αναφέρθηκε στα προβλήματα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος όταν ξεκίνησε τη επενδυτική αυτή δραστηριότητα, τις ελλείψεις σε υποδομές, την εγκατάλειψη του φυσικού περιβάλλοντος, το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο και το διαχρονικό πρόβλημα της λαθραλιείας που υποβαθμίζει τόσο το αλιευτικό προϊόν όσο και το περιβάλλον.   Τόνισε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να απαγκιστρωθούν από κατεστημένα που έχουν χάσει τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και να στηρίξουν τις επενδύσεις που έμπρακτα δείχνουν την προοπτική αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής. Και δεσμεύτηκε σε αυτό το σημείο, ότι οι επιχειρήσεις του θα είναι στην περιοχή και σήμερα και αύριο, ευχαριστώντας πρωτίστως αυτούς που αγκάλιασαν τις δράσεις της εταιρείας από την πρώτη μέρα και κυρίως του κατοίκους Νεοχωρίου, όπου βρίσκεται η μονάδα της εταιρείας.

 Ο κ. Κολιός ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο, ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας και η λιμνοθάλασσα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να την επισκεφτεί, προσκαλώντας ανοιχτά  ακόμη και αυτούς που αντιμετώπισαν με αρνητισμό τις πρωτοβουλίες της εταιρείας. 

Τέλος, πλαισιωμένος από πρώην μέλη του αλιευτικού συνεταιρισμού «Αγ. Δημήτριος» , οι οποίοι πλέον είναι εργαζόμενοι στην εταιρεία STATIRAS GROUP AE, o κ. Κολιός έκοψε την κορδέλα εγκαινιάζοντας τη μονάδα.

Με το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε Cocktailκαι μουσική βραδιά με τοπική ορχήστρα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίαςαπό το Covid-19.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ