Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτοψία Κόκκαλη στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων: Μονόδρομος η άμεση ενίσχυση των πληγέντων

Σε περιοχές της επαρχίας Φαρσάλων οι οποίες χτυπήθηκαν χθες Κυριακή από ακραία καιρικά φαινόμενα, χαλάζι και έντονη βροχόπτωση, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Φαρσάλων κ. Δημήτρη Γούσια, τον υπεύθυνο τύπου της ΕΟΑΣΝΛ κ. Σωκράτη Αλειφτήρα, αυτοδιοικητικούς και αγρότες, είδε από κοντά τη νέα μεγάλη καταστροφή σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Μετά το πέρας της αυτοψίας, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην περιοχή των Φαρσάλων, η οποία χτυπιέται λυσσαλέα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική στην πλέον κρίσιμη φάση της καλλιεργητικής περιόδου. Η απόγνωση των αγροτών κάτι παραπάνω από έκδηλη αφού δεν μπορούν εδώ και δύο χρόνια να σηκώσουν κεφάλι.

Οι γρήγορες και αντικειμενικές εκτιμήσεις από πλευράς ΕΛΓΑ είναι κάτι το αυτονόητο. Αυτό που όμως είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, είναι η πρωτοβουλία από πλευράς κυβέρνησης να δώσει προκαταβολή σε όλους τους πληγέντες, αλλά και να αποζημιώσει στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας.

Μπορεί να έχω γίνει κουραστικός αλλά θα το ξαναπώ: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και τείνει να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση σε ότι αφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ως κυβέρνηση ξεκινήσαμε τη διαδικασία για αναθεώρηση του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Τρία χρόνια μετά που βρίσκεται; Θέλει ή δε θέλει την αναθεώρηση η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Εδώ και τώρα απαντήσεις!»

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ