Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία απέκτησαν την ΑΓΝΟ

Στην Ελληνικά Γαλακτομεία ΑΕ περνάει η ιστορική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, όπως ανακοίνωσε η νέα ιδιοκτήτρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «πιστοί στη φιλοσοφία μας για ανάπτυξη μέσα από συνεχείς επενδύσεις με όπλα την ποιότητα και την καινοτομία, είμαστε βέβαιοι ότι η ΑΓΝΟ θα ξαναγίνει μια σύγχρονη επιχείρηση με τα προϊόντα της να καταλαμβάνουν τη θέση που τους αξίζουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών» .

Στην απόκτηση του εμπορικού σήματος και του εργοστασίου της γαλακτοβιομηχανίας, ΑΓΝΟ στον πλειστηριασμό που ολοκληρώθηκε σήμερα, προέβη σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία. έναντι 7,7 εκ € Σημειώνεται ότι την ΑΓΝΟ είχε εξαγοράσει η Κολιός το 2003, σε μία προσπάθεια για την εξυγίανσή της, αλλά πριν από περίπου μία 8ετία μπήκε λουκέτο στη γαλακτοβιομηχανία.Η γνωστή γαλακτοβιομηχανία έκλεισε το 2014 ύστερα από 11 χρόνια γεμάτα με προβλήματα. Δάνεια τα οποία δεν αποπληρωνόντουσαν έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο στην πορεία της προς το λουκέτο. Με το κλείσιμο της 375 εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι.

ΑΓΝΟ και Νίκος Γκάλης

Η άλλοτε κραταιά ΑΓΝΟ στις μεγάλες δόξες της είχε κάνει διαφήμιση με τον κορυφαίο Ευρωπαίο καλαθοσφαιριστή τον Νίκο Γκάλη. Στην ελληνική τηλεόραση 3/4/1988 προβάλλεται για πρώτη φορά η διαφήμιση του γάλακτος ΑΓΝΟ με πρωταγωνιστή τον Νίκο Γκάλη. Έχουν περάσει δέκα μήνες από τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987 και απομένουν δύο ημέρες πριν η ομάδα μπάσκετ του Άρη αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στη Γάνδη την Τρέισερ Μιλάνου, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο Final Four της διοργάνωσης.

Γαλακτοβιομηχανία Ολυμπος: Αυξήσεις μισθών έως 15% στους 1.550 υπαλλήλους

Η Όλυμπος, συμμεριζόμενη την αναπροσαρμογή του κόστους ζωής προχώρησε σε αυξήσεις.

Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση στελεχών της Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε, ο πρόεδρος της εταιρείας Τάκης Σαpάντης και ο διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Σαpάντης, αναφέρθηκαν στην αξία του στελεχιακού δυναμικού της επιχείρησης, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες στις εργασίες για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση των εταιρικών στόχων. Παράλληλα ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών κατά 15% σε όσους οι ετήσιες απολαβές τους κυμαίνονται κάτω από 25.000 ευρώ και κατά 10% σε εκείνους που υπερβαίνουν τις 25.000 ευρώ.

Η διοίκηση της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, συμμεριζόμενη την αναπροσαρμογή του κόστους ζωής, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις ανατιμήσεις βασικών αγαθών, προχώρησε στις αυξήσεις των αμοιβών των 1.550 εργαζομένων του.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος των αδερφών Σαράντη πραγματοποίησε το 2021 κύκλο εργασιών 427 εκ. ευρώ παραμένοντας η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας.

Διαθέτει 7 εργοστάσια και έναν ρυθμό επενδύσεων που αγγίζει τα 40 εκ. ευρώ το χρόνο, φτάνοντας κατά την τελευταία πενταετία τα 193 εκ ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, δίπλα στην ΟΛΥΜΠΟΣ, την ΤΥΡΑΣ και την ΡΟΔΟΠΗ, προστέθηκαν την τελευταία διετία τα αναψυκτικά ΚΛΙΑΦΑ και το ανθρακούχο νερό ΔΟΥΜΠΙΑ.

Σε επίπεδο παραγωγικών υποδομών, μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν στην ΤΥΡΑΣ οι νέοι αυτοματοποιημένοι ψυκτικοί θάλαμοι που είναι οι μεγαλύτεροι στα βαλκάνια, καθώς και μια σύγχρονη γραμμή φέτας ύψους 14 εκ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τον κύκλο των νέων επενδύσεων, ξεκίνησε ήδη η κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο συνολικού προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ