Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Σύσκεψη Τσίπρα με φορείς του ν. Λασιθίου-Ποια αγροτικά θέματα συζητήθηκαν

Τον αγροτικό κόσμο στη χθεσινή σύσκεψη των φορέων του νομού Λασιθίου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα, εκπροσώπησαν ο κ. Γιώργος Τσιφετάκης από τον Αγροτικό Σύλλογο Σητείας και ο κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης, από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, ενώ τα αγροτικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη στήριξης των παραγωγών εν μέσω πανδημίας, η φορολογία και η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγήςκα.

Αναλυτικά σε σχετικό δελτίο τύπου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, αναφορικά με την σύσκεψη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρονται τα εξής: 

Θέμα : Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σύσκεψη με φορείς του νομού Λασιθίου πραγματοποίησε χθες 15/2014 ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας,στα πλαίσια της περιοδείας του στο νομό Λασιθίου.Η συνάντηση με τους φορείς έγινε στο επιμελητήριο Λασιθίου  και τον κ. Τσίπρασυνόδευαν ο βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη καθώς και ο τέως Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Οι φορείς που προσκλήθηκαν να παραβρεθούν στην συνάντηση ήταν από τον τουριστικό και αγροτικό κλάδο, τους κλάδους δηλαδή που κατεξοχήν στηρίζουν την οικονομία της περιοχής του Λασιθίου.

Τον αγροτικό κόσμο εκπροσώπησαν ο κ. Τσιφετάκης Γιώργος από τον Αγροτικό Σύλλογο Σητείας και ο κ. Βιαννιτάκης Μιχάλης από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας.

Αναφορικά με τα αγροτικά ζητήματα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ελλείψεις υποδομών (ΒΟΑΚ, προσαγωγό διώρυγα φράγματος Μπραμιανών,κ.α.), στην ανάγκη στήριξης των παραγωγών εν μέσω πανδημίας, την φορολογία και την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, κ.α.

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε επίσης προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου, τα ζητήματα του πανεπιστημιακού χάρτη στο νόμο καθώς και την αναδιάρθρωση των νοσοκομειακών δομών σε ολόκληρη την χώρα.Σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς και του τουριστικού τομέα στο νομό Λασιθίου με ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι πολιτική ευκαιριακού χαρακτήρα.

Εκ του Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος Γαϊτάνης Ιωάννης                                                

Ο Γεν. Γραμματέας Βιαννιτάκης Μιχαήλ

          

                                                       

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ