Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Συνάντηση ηγεσίας ΥΠΑΑΤ με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας- Διαμαρτυρίες σε Λάρισα,Βέροια

Σύμφωνα με το δτ που εξέδωσε  το ΥΠΑΑΤ :

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός δέχθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και συζήτησε μαζί τους το σύνολο των θεμάτων που τους απασχολούν.Η συζήτηση έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα καθώς σε πολλά θέματα υπήρξε συναντίληψη.Κοινή συνισταμένη υπουργείου και συνεταριστών είναι η λήψη μέτρων προς όφελος των Ελλήνων αγροτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος παρέθεσε στοιχεία για την καταγραφή και τις αποζημιώσεις που δόθηκαν λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο «Ιανός», οι οποίες κατεβλήθησαν σε χρόνο ρεκόρ.Ο κ. Λιβανός κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας ότι μέλημά του και μέλημα της κυβέρνησης είναι να γίνει ο πρωτογενής τομέας πιο παραγωγικός , να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία των προϊόντων της ελληνικής γης και να εισέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι στο αγροτικό επάγγελμα. Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου και ο ΓΓ κ. Γιώργος Στρατάκος.

Εντωμεταξύ στις 18.30 Δευτέρα το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 τρακτέρ στην πλατεία μπροστά από το Διοικητήριο της ΠΕ Λάρισας όπου έγινε αγροτική διαμαρτυρία της ΕΟΑΣΝΛ. Ενώ στην Βέροια λόγω της βροχής διεξήχθη διαμαρτυρία με αγροτικά αυτοκίνητα που πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης Δευτέρα μεσημέρι.

Του Ντ. Μ.

 

Δείτε το βίντεο με την διαμαρτυρία στην Λάρισα (από Χρ.Αθαν.):

https://www.facebook.com/321623888707176/videos/250452043312397/

 

Δείτε το βίντεο με την διαμαρτυρία στην Βέροια( από Βεροιώτης):

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ