Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι κτηνοτρόφοι

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις ανά περιφέρεια προχωρούν οι κτηνοτρόφοι, το επόμενο χρονικό διάστημα, με κυρίαρχα θέματα την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε όλους τους κλάδους της κτηνοτροφίας και την απόσυρση της τροποποιημένης ΚΥΑ, η οποία είναι η αιτία για τις μειωμένες επιδοτήσεις που τους καταβλήθηκαν με την πρόσφατη προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, κατά τη διάρκεια ανοικτής δημόσιας διαδικτυακής συζήτησης, που πραγματοποίησε η Συντονιστική Ομάδα Εργασίας Κτηνοτρόφων (ΣΟΕΚ), η οποία συγκροτήθηκε από την πανελλαδική συνάντηση όλων των κλάδων της κτηνοτροφίας, που έγινε στον Τύρναβο.

Μάλιστα, την παραπάνω εξέλιξη, για δυναμικές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων,  επιβεβαίωσε και ο Συντονιστής της ΣΟΕΚ και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης, στην τηλεοπτική εκπομπή «Θεσσαλική Γη», στο «Astra tv» και στον παρουσιαστή Χρήστο Αθανασιάδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι η εκτίναξη του κόστους παραγωγής, με τις τεράστιες αυξήσεις στις ζωοτροφές, που πλήττουν το ίδιο, τους συναδέλφους αγελαδοτρόφους, αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους της χώρας μας, καθιστά επιτακτική ανάγκη την έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικά στον κλάδο της κτηνοτροφίας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ζήσουμε τραγικές καταστάσεις, τόσο για τους ίδιους του κτηνοτρόφους, όσο και για τη μεταποίηση, το εμπόριο αλλά κυρίως και για τους γεωργούς, οι οποίοι είναι άμεσα εξαρτώμενοι με την κτηνοτροφία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μπαϊραχτάρη, στο άλλο ακανθώδες θέμα, της τροποποιημένης ΚΥΑ για την κατανομή των Βοσκοτόπων, ήδη οι κτηνοτρόφοι βίωσαν την εφαρμογή της, με την πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης, όπου σχεδόν στο σύνολό τους, διαπίστωσαν ότι πληρώθηκαν πολύ λιγότερα χρήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν πληρώθηκαν ούτε ένα ευρώ,   και επιπροσθέτως τους έχουν επιβληθεί άδικες ποινές, λόγω της αναδρομικότητας της ΚΥΑ.

Μάλιστα όπως επισήμανε με νόημα ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Τυρνάβου και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, «με άλλη ΚΥΑ κάναμε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και με άλλη ΚΥΑ μας πλήρωσαν».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ