Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Καταγγελία ΣΕΒΓΑΠ για δυσφήμιση και προσβολή του «Ελληνικού Γιαουρτιού»

Γιαούρτι που παράγεται από Timona Foods αναγράφει στη συσκευασία «Αστε τους Ελληνες να έχουν τους φιλοσόφους τους, αφήστε το γιαούρτι σε εμάς!

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανίων Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) εκπροσωπεί έναν από τους πλέονδυναμικούς και σημαντικούςκλάδους των επιχειρήσεωντροφίμων στην Ελλάδα με ένα πολύ μεγάλοεξαγωγικόδυναμικόαλλά και ακόμημεγαλύτερεςπροοπτικέςανάπτυξης. Σε αυτή την πολύ θετικήεικόναέχουνσυμβάλεισημαντικά τα δυο εθνικά μας προϊόντα, το ΕλληνικόΓιαούρτι& η Φέτα. Επειδή η αξία τους είναι πραγματικάμοναδική και η φήμη τους ασύγκριτη, πολύ συχνά στις αγορές του εξωτερικούέχουμεφαινόμενααθέμιτουμιμητισμού, με παραπλανητικέςεπικοινωνίες, που προσπαθούνόχι μόνο νακαρπωθούνχαρακτηριστικά από την μοναδική τους ταυτότητααλλά και αυτή την ίδια την ταυτότητά τους,εμφανιζόμενα ως αφεντικά!Συχνάαυτός ο παράνομοςμιμητισμός και η παραπλανητικήεπικοινωνία είναι πολύ ακραία και ενάντια σε πολύ βασικέςαρχές και κανόνες,όχι μόνο της κοινοτικής νομοθεσίας, αλλά οποιασδήποτεάλλης χώρας.

Υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα καπήλευσης της ταυτότητας εθνικών μας προϊόντων αλλά πρόσφαταυπέπεσε στην αντίληψή μας ένα προϊόν που έχει κατά πολύ ξεπεράσει το επίπεδο της δυσφήμισης και έχει αγγίξει αυτό της εθνικής προσβολής.

Πρόκειται για ένα γιαούρτι που παράγεται από την εταιρείαTrimonaFoods με έδρα τη ΝέαΥόρκηπου συναντήσαμε στην αγορά της Ν. Κορέας. Η αναγραφή που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα γιαούρτιατηςείναι απολύτωςπροσβλητική,χρησιμοποιώντας στην επισήμανσή τους με εμφατικό τρόπο τη φράση«ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ»!

Το γεγονός αυτό μας έχειεξοργίσειόχι μόνον γιατί τα Μέλη μας είναι οι μόνοι παραγωγοί «Ελληνικού γιαουρτιού», του πλέον φημισμένου και διαδεδομένου γαλακτοκομικού προϊόντος στον κόσμο, αλλά και γιατί η παραπάνω αναγραφή στη συσκευασία του μας προσβάλει ως Έλληνες!

Αυτό το θέμα δεν είναι απλώς ένα αντικείμενο δια-εταιρικής διένεξης όπου μια εταιρεία θα προσφύγει κατά μιας άλλης εταιρείας για να αποδείξει ότι οι ενέργειες της μιας θίγουν με παράνομο τρόπο τα συμφέροντα της άλλης, αλλά είναι ένα εθνικό θέμα που θίγει κατάφορα τα δικαιώματα και τις αξίες του εθνικού μας προϊόντος, παραπληροφορώντας τους καταναλωτές όλων των ξένων αγορών στον μέγιστο βαθμό. Η έκταση αυτής της παρανομίας και της εθνικής συκοφαντίας καθώς και η σημαντικότητά της, εξ ορισμού ανάγει το πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο στο οποίο η Ελληνική Πολιτεία οφείλει άμεσα να αντιδράσει. Γι’ αυτό τον λόγοoΣΕΒΓΑΠ ζήτησε την άμεσηπαρέμβασητων αρμοδίωνΥπουργείων (ΑγροτικήςΑνάπτυξης&Τροφίμων και του Εξωτερικών) σε κάθε επίπεδο (διοικητικό, διπλωματικό κτλ.).

Η υπομονή και η ανοχήέχει τα όριατης, τα οποίαέχουνστην προκειμένη περίπτωση ξεπεραστεί κατά πολύ!

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ