Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Πυρά γεωτεχνικών για περίεργες τοποθετήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε σοβαρές καταγγελίες προχωράει η ΠΟΓΕΔΥ για περίεργες τοποθετήσεις άσχετων ειδικοτήτων όπως μηχανικών σε γεωτεχνικές υπηρεσίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΘΕΜΑ: «Τοποθετήσεις προϊσταμένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αρεστών και όχι ειδικών»

Η ΠΟΓΕΔΥ κάνει ορισμένες «ενδιαφέρουσες» διαπιστώσεις, τις οποίες οφείλει να γνωστοποιήσει στα Μέλη της και στον κόσμο που χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες των Μελών της.

Στις Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ & ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Περιφέρειας Πελοποννήσου) στο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων τοποθετήθηκαν προϊστάμενοι:

  • ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Καλαμάτα): ΠΕ Μηχανικών (Τοπογράφων)
  • ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ (Κυπαρισσία): ΠΕ Οικονομικού – Διοικητικού
  • ΔΑΟΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων)

Από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους και του Υπουργείου Γεωργίας στην Γενική Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων τοποθετούνταν πάντα Γεωπόνοι, που έχουν ως γνωστικό αντικείμενο τη γεωργική μηχανική, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, τη γεωργική υδραυλική, τα ύδατα, τις νέες τεχνολογίες κλπ. Μην ξεχνάμε, ότι σε όλες τις Γεωπονικές Σχολές και Πανεπιστήμια η κατεύθυνση των Εγγείων Βελτιώσεων, αποτελεί αντίστοιχο γνωστικό επίπεδο σπουδών κι εξειδίκευσης για τους Γεωπόνους.

   Μετά την σύσταση των Τμημάτων Εγγείων Βελτιώσεων στις Νομαρχίες και ύστερα από περιπέτεια πολλών ετών, με τη σύσταση και των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, τα τμήματα αυτά τα είχαν πετάξει στα αζήτητα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (τουλάχιστον). Σήμερα, με την επανασύστασή τους, ειδικά σε Μεσσηνία και Αργολίδα, τοποθετήθηκαν προϊστάμενοι άλλου γνωστικού αντικειμένου από εκείνο του Γεωπόνου. Όπως είναι αντιληπτό αυτή η απαξίωση είναι προσβολή και υποβάθμιση του κλάδου των Γεωπόνων, ταυτόχρονα δείχνει κι ότι απέχει από την αξιοκρατία.

   Την ευθύνη φέρουν: ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και οι Δ/ντες ΔΑΟΚ που είτε δέχθηκαν αυτή την κατάσταση, είτε συνδιαμόρφωσαν γνωμοδοτικά. Υπερασπιζόμαστε την καλύτερη διαχείριση, προς όφελος των πολιτών, θεωρώντας ταυτόχρονα ότι οι Συνάδελφοι Γεωπόνοι θίγονται και υποβαθμίζονται.

   Οι τοποθετήσεις υπαλλήλων, εκτός γνωστικού αντικειμένου πέραν ότι παραγνωρίζουν τον κλάδο, δεν περιέχουν τίποτε το ωφέλιμο για την κοινωνία. Τουναντίον, δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για προϊόντα συναλλαγής. Εξυπακούεται ότι δεν τίθεται θέμα πολεμικής εναντίον των άλλων κλάδων εργαζομένων. Οι όποιες ελλείψεις Γεωπονικού προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης και επιπλέον, λόγω παγώματος των προσλήψεων στον κλάδο, δημιουργούν αυτές τις «τραγελαφικές» Διοικητικές πρακτικές στον ορισμό των θέσεων ευθύνης. Μια κατάσταση, η οποία είναι αναποτελεσματική στην παραγωγή έργου και εξάσκησης Διοίκησης. Η παθογόνα αυτή κατάσταση εξαλείφεται μόνο με τις νέες προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού Γεωπόνων, καθώς η υποστελέχωση και η διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών συνεχίζεται ραγδαία και απλώνεται σε όλα τα Γεωτεχνικά αντικείμενα, τα οποία, φανερά ή καλυμμένα, ιδιωτικοποιούνται ή απαξιώνονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ