Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού

Επιλέξιμες σταυλικές εγκατασάσεις είναι για το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού ε ποιμνιοστάσια και βοοστάσια.

Εικοσιπέντε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ποιμνιοστάσια και βοοστάσια εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 339.589 ευρώ, όπως ενέκρινε η Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί το πρόγραμμα με 94.568 ευρώ.

Μέσω του προγράμματος «Αγροτικού Εξηλεκτρισμού» χρηματοδοτείται η κατασκευή δικτύων για την ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής.  Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους ωφελούμενους φορείς (επαγγελματία αγρότης, αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ) και τη ΔΕΗ.

«Ακόμη ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των ανθρώπων της παραγωγής προχωρά από την Περιφέρεια. Εντάσσουμε στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας 25 προτάσεις που κατατέθηκαν προς χρηματοδότηση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σημειώνοντας ότι με το πρόγραμμα αυτό «βοηθάμε τους ανθρώπους της υπαίθρου να μείνουν στην παραγωγική διαδικασία. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ