Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Νέος οικονομικός διευθυντής στην Syngenta

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Syngenta όρισε τον Hengde Qin, 53, Chief Financial Officer του Syngenta Group, με ισχύ την 1η Δεκεμβρίου 2023. Θα διαδεχθεί τον Chen Lichtenstein, 56, ο οποίος είναι οικονομικός διευθυντής από την δημιουργία του Ομίλου Syngenta και θα αποχωρήσει για να επιδιώξει άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Ο Fanrong Li, Πρόεδρος του Ομίλου Syngenta δήλωσε: «Η Hengde είναι ένας ισχυρός ηγέτης με εξαιρετική οικονομική οξυδέρκεια. Έχει μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά και ισχυρή γνώση της επιχείρησης και θα γίνει ένας εξαιρετικός συνεργάτης του Jeff Rowe. Ανυπομονώ για το τι μπορεί να πετύχει αυτή η νέα ομάδα μαζί». Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε ότι ο Jeff Rowe θα διαδεχθεί τον Erik Fyrwald ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Syngenta, από την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο Λι συνέχισε, «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τσεν για τις πολλές εξαιρετικές συνεισφορές του στον Όμιλο Syngenta καθώς και για την πολυετή προηγούμενη ηγεσία του στην ADAMA και την CNAC. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως CFO του Ομίλου, επέβλεψε τις ισχυρές επιδόσεις του Ομίλου και ηγήθηκε με επιτυχία του νεοσύστατου Ομίλου. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον». 

Ο Lichtenstein εντάχθηκε στην οικογένεια του Ομίλου Syngenta το 2006 ως μέλος της διοίκησης της ADAMA και συνέχισε να ηγείται της Global Operations προτού γίνει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, υπεύθυνος για την ενοποίηση της Κίνας. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του στρατηγικού επιχειρηματικού τμήματος της ChemChina – China National Agrochemical Corporation (CNAC) – πριν διοριστεί Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ADAMA το 2014. Κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο Lichtenstein οδήγησε την εταιρεία σε συνεχή ισχυρή απόδοση και αγορά κέρδη μετοχών. Η ADAMA είχε επίσης ενσωματωθεί επιτυχώς με μια εισηγμένη εταιρεία και τώρα είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Shenzhen. Το Lichtenstein συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Ομίλου Syngenta το 2020, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του CFO και καθιερώνοντας τον Όμιλο ως ηγέτη στον κλάδο με εξαιρετική ανάπτυξη σε όλες τις επιχειρήσεις και τις γεωγραφικές περιοχές. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχει ηγηθεί της ομάδας σε θέματα Οικονομικών, Ένταξης & Συνέργειες, Επιχειρηματικές Επιχειρήσεις, Παραγωγικότητα και Στρατηγική. την επίβλεψη της απόδοσης, τη σημαντική αναχρηματοδότηση του χρέους του Ομίλου και την επίτευξη ισχυρών αξιολογήσεων επενδυτικής βαθμίδας από όλους τους φορείς. Ο Qin είναι επί του παρόντος ο Chief Human Resources Officer του Syngenta Group, με έδρα τη Βασιλεία, θέση που ανέλαβε στις αρχές του έτους. Προηγουμένως ήταν Πρόεδρος του Syngenta Group China (SGC), όπου δημιούργησε μια ισχυρή ομάδα που προσφέρει εξαιρετικά έσοδα και αύξηση κερδοφορίας. Υπό την ηγεσία του, η SGC έχτισε ηγετικές θέσεις στην αγορά στις αγορές φυτοπροστασίας και σπόρων στην Κίνα. Ενίσχυσε επίσης την ηγετική θέση της SGC στη διατροφή των καλλιεργειών και μεγάλωσε την επιχείρηση Modern Agriculture Platform ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στην παγκόσμια γεωργία.

Hengde Qin, Chief Financial Officer of Syngenta Group as of Dec 1, 2023. (Photo: Business Wire)

Chen Lichtenstein, CFO of Syngenta Group stepping down to pursue other business opportunities. (Photo: Business Wire)

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ