Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Μείωση των τιμών των καυσίμων σε Γαλλία και Ιταλία κατά 0,15 €/λίτρο

Les mesures d'aide au vignoble face à la flambée du GNR, du gaz, de l'électricité...

«Αυτή η κρίση θα έχει πολύ ευρύτερες συνέπειες, ιδίως λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών που προκαλεί», προειδοποιεί ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex.

Οι ήδη αυξημένες τιμές του πετρελαίου από τα τέλη του 2021, «που αυξήθηκαν επιπλέον από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, απαιτούν να προχωρήσουμε περαιτέρω» ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex, παρουσιάζοντας, στις 16 Μαρτίου, ένα σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανθεκτικότητας. Ο αρχηγός της κυβέρνησης ανακοίνωνε, ότι, «από την 1η Απριλίου και για περίοδο 4 μηνών «έκπτωση καυσίμων» 15 λεπτών το λίτρο για μείωση της τιμής στην αντλία. Αυτή η έκπτωση θα αφορά όλους τους Γάλλους, στη μητροπολιτική επικράτεια και στα υπερπόντια εδάφη, ιδιώτες και όλους τους επαγγελματίες. Ειδικότερα, οι φορτηγατζήδες, τα ταξί και οι αγρότες θα μπορούν να επωφεληθούν από το μέτρο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους διανομείς να υπερβούν τη μείωση των 15 λεπτών.

«Η έκπτωση στα καύσιμα των 15 λεπτών πριν τον φόρο την 1η Απριλίου ισχύει και για το μη οδικό ντίζελ των αγροτών (GNR)» προσθέτει ο υπουργός Γεωργίας Julien Denormandie. Ο υπουργός Γεωργίας προσθέτει ότι οι αγροτικές επιχειρήσεις θα είναι επίσης επιλέξιμες για ενίσχυση ως προς την κατανάλωση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. «Ένα σύστημα που θα ωφελήσει εταιρείες των οποίων οι δαπάνες για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 3% των δαπανών. Θα καλύψουμε το ήμισυ της πλεονάζουσας ενεργειακής δαπάνης, εντός των ορίων των απωλειών τους», επισημαίνει ο Julien Denormandie.

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ