Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Κι άλλη φέτα «μαϊμού» σε Σουηδία από ελληνική γαλακτοβιομηχανία

Κι άλλο κρούσμα Φέτας «μαϊμού» από 100% αγελαδινό γάλα, κατά τα πρότυπα της εταιρείας «ΟΜΗΡΟΣ» (με το «βιομηχανικό λάθος»),  εντοπίστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, στη Σουηδία από γνωστή ελληνική γαλακτοβιομηχανία, η οποία εξήγαγε το παράνομο προϊόν στην ευρωπαϊκή αγορά.   

Ως φαίνεται τα «βιομηχανικά λάθη» τείνουν να γίνουν κανόνας!!!

Κατά τα άλλα, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επαίρεται για τους αυστηρούς και εντατικούς  ελέγχους!!!   

Νεότερα αναμένονται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Χρήστος Αθανασιάδης 

Χρήστος Αθανασιάδης

Για το θέμα έβγαλε ανακοίνωση ΣΕΚ που αναφέρει

Και άλλο βιομηχανικό λάθος;

Το δημοσίευμα της χθεσινής εφημερίδας Κόντρα , αν ισχύει, για λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα που πουλιόταν στη σουηδική αγορά ως Φέτα ΠΟΠ,  που ως γνωστό παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα και έως 30% συμμετοχή γίδινου,  έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τον αγώνα που δίνει ο ΣΕΚ εδώ και χρόνια εναντίον των «ελληνοποιήσεων και των νοθεύσεων των ΠΟΠ προϊόντων και ιδιαίτερα  της Φέτας, που είναι  ένα περιζήτητο προϊόν σε πάνω από 60 χώρες του κόσμου.

Αυτοί  οι «ελληναράδες» και οι επιχειρήσεις τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το αλόγιστο κέρδος καταδικάζοντας ένα μοναδικό προϊόν στον κόσμο  στην αμφισβήτηση, τους αιγοπροβατοτρόφους στην εξαθλίωση και έξοδο από το επάγγελμα και τη χώρα ως χώρα της «λαμογιάς».

Μετά την υπόθεση της εταιρίας ΟΜΗΡΟΣ που πουλούσε μαϊμού φέτα ΠΟΠ στη Γερμανία και το χάιδεμα του ΥπΑΑΤ με τιμωρία «για γέλια», άνοιξε η όρεξη όλων των επίδοξων νοθευτών.

Εμείς πιστεύουμε ότι τέτοια συμβάντα πρέπει να θεωρούνται εγκληματικές πράξεις εναντίον της χώρας, των παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος και των υγιών επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα γάλακτος.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ζητάμε άμεσα:

  • Την κινητοποίηση της Κυβέρνησης  και όλων των αρμόδιων Υπουργείων  στην κατεύθυνση της προστασίας των αγνών και ποιοτικών ελληνικών  προϊόντων τόσο στην εσωτερική όσο και εξωτερική αγορά.
  • Να οριστούν με νόμο ως εγκληματικές πράξεις οι «ελληνοποιήσεις» και οι νοθείες ΠΟΠ προϊόντων.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ, του ΣΕΚ Παναγιώτης Πεβερέτος
Παναγιώτης Πεβερέτος

Για το ίδιο θέμα επίσης ανακοίνωση έβγαλε η ΠΟΓΕΔΥ που αναφέρει:

ΘΕΜΑ: «Aπαξίωση της φέτας»

Πριν ακόμα σβήσει ο καπνός από την φέτα μαϊμού στην Γερμανία, έχουμε ακόμα μια παραβίαση των ΠΟΠ φέτας σε Σουηδία και Γερμανία και δεν ξέρουμε και τι άλλο θα εμφανιστεί. Σε μια εποχή που οι εξαγωγές της φέτας έχουν πάρει τον ανήφορο, ελάχιστοι «Δήθεν» Επιχειρηματίες, θησαυρίζοντας εις βάρος των Ελλήνων Κτηνοτρόφων και των υγιών επιχειρηματιών, παίζουν στα ζάρια την φέτα.

Την ίδια στιγμή που Γαλλία και Δανία καταθέτουν αίτημα στην Ε.Ε. να κάνουν αυτοί φέτα από αγελαδινό γάλα εξαιτίας των Ελληνικών πρακτικών και τερτιπιών.

Επειδή το «δις εξ αμαρτήν ουκ ανδρός σοφού» οι Γεωτεχνικοί που έχουν αναδείξει όλα τα προϊόντα ΠΟΠ της Ελλάδος Φυτικά και Ζωικά και τα έχουν κάνει Ναυαρχίδα της Ελληνικής Οικονομίας, δηλώνουν ότι η ανομία και η παρανομία λαμβάνει τέλος.

Εάν δε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν γίνουν Νόμος του Κράτους οι προτάσεις τους, τόσο για την Διάρθρωση του Ελεγκτικού Μηχανισμού, όσο και για την ποινικοποίηση σε βαθμό κακουργήματος όσων παραβιάζουν τη Νομοθεσία ΠΟΠ, η ΠΟΓΕΔΥ θα προβεί στις Πειθαρχικές-Ποινικές-Αγωνιστικές ενέργειες όπως προβλέπεται από τους Νομοθετικούς και Συνδικαλιστικούς Νόμους.

Καλούμε τον Υπουργό Υπ.Α.Α.Τ. να δώσει στην δημοσιότητα το όνομα της εταιρείας (εμείς το γνωρίζουμε) και να επιβάλλει χθες τις απαραίτητες κυρώσεις.

Καληνύχτα λαμόγια..…

Καλημέρα υγιείς – Ανταγωνιστική Επιχειρηματικότητα…..

Για το Δ.Σ.

Ο Νίκος Κακάβας πρόεδρος ΠΟΓΕΔΥ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ