Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Στρατηγική επένδυση του SMERC στην ΕΨΑ

Η ΒΙΚΟΣ καλωσορίζει την επένδυση του SMERC στην ΕΨΑ

Η οικογένεια Σεπετά, με ανακοίνωσή της, καλωσορίζει τη στρατηγική επένδυση του επενδυτικού ταμείου SMERC στην ΕΨΑ.

“Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα – πιο ελπιδοφόρα μέρα για την ιστορική αυτή εταιρεία, στην ανάπτυξη της οποίας πάντα πιστεύαμε.

Με σταθερή αυτή την πίστη, θα συνεχίσουμε να έχουμε αμείωτο το επενδυτικό μας ενδιαφέρον στην ΕΨΑ, θα διατηρήσουμε τη θέση μας και θα παραμείνουμε στο επενδυτικό σχήμα, προσηλωμένοι στις σταθερές αρχές και αξίες που μας συνοδεύουν διαχρονικά.

Ο κλάδος χρειάζεται βιώσιμες εταιρείες που θα αναπτύσσονται, θα παρέχουν ποιοτικά προϊόντα και θα συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας”.

Σημειώνεται ότι η ΒΙΚΟΣ έχει μετοχικό μερίδιο 25% στην ΕΨΑ

Η SMERC με το 67% στην ΕΨΑ

Με καταστατική πλειοψηφία, 67%, μπαίνει στην ΕΨΑ ο SMERemediumCap (SMERC) του Νίκου Καραμούζη, διευρύνοντας το portfolio των επενδύσεών του στον f&b κλάδο.
Πηγές με γνώση των διαδικασιών του deal αναφέρουν στο FnB Daily ότι στόχος του fund είναι να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια και, καταρτίζοντας νέο business plan, να αναπτυχθεί περαιτέρω στην ελληνική και διεθνή αγορά η ΕΨΑ.


Σημειώνεται ότιτο SMERC και η οικογένεια Τσαούτου προχώρησαν στη σύσταση νέας κοινής εταιρείας, που θα συμβάλλει και στην εμπορική διαχείριση της ΕΨΑ. Πρόκειται για την “Αγριά Εμπορική”, το καταστατικό της οποίας αναρτήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συστάθηκε να διαχειριστεί τις περαιτέρω συμμετοχές.


Το μετοχικό κεφάλαιο της κοινής εταιρείας που ίδρυσαν η SMERemediumCap με τα αδέλφια Τσαούτου, ανέρχεται στα €5,213 εκατ., εκ των οποίων τα €3,4 εκατ. είναι μετρητά και ολοσχερώς καταβεβλημένα και το υπόλοιπο ποσό €1,812 εκατ. εισφορές σε είδος.
Βασικός μέτοχος της νέας εταιρείας με ποσοστό 65,22% είναι η SMERemediumCap, ο Μιχαήλ Τσαούτος ελέγχει ποσοστό 14,15%, αντίστοιχο ποσοστό κατέχει η Παναγιώτα Τσαούτου και 6,48% η Ήβη Αναστασία Μοσκαχλαΐδή.


Σκοπός της εταιρείας είναι

  • οι υπηρεσίες παροχής συμβουλών στρατηγικής διαχείρισης
  • οι υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου
  • οι υπηρεσίες χημικών δοκιμών και αναλύσεων
  • το χονδρικό εμπόριο αναψυκτικών και εμφιαλωμένων νερών
  • το χονδρικό εμπόριο μπίρας

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ
Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Καραφωτάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και μέλη τους:

  • Μιχαήλ Τσαούτο
  • Νικόλαο Καραμούζη
  • Νικόλαο Ζορμπά
  • Παναγιώτα Τσαούτου

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ