Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ημερίδα στη Φάρμα Κουκάκη

Ημερίδα στη Φάρμα Κουκάκη,  με θέμα:

Εξελίξεις και νέες τεχνικές στην ενσίρωση καλαμποκιού, μηδικής και σιτηρών. Στόχοι για το 2022.

Στις 7 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Ν. Ιωνία Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε η Φάρμα Κουκάκη και η Kego Agri.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο κ.Frank Kuchenmeister γεωπόνος της Lallemand με εξειδίκευση στις ενσιρώσεις και ο κτηνίατρος κ. Σταύρος Αυγερινός, κτηνίατρος της Kego Agri. Η ημερίδα αφορούσε στην παρουσίαση καλών πρακτικών ενσίρωσης, με στόχο:

_Τη μείωση του κόστους παραγωγής.

_Τη διατήρηση υψηλής ποιότητας του παραγόμενου γάλακτος.

_Την βελτίωση απόδοσης γάλακτος.

_Τη διατήρηση της καλής υγείας του ζωικού κεφαλαίου.

Η περίοδος που διανύουμε επιβαρύνει το κόστος παραγωγής του γάλακτος, που επηρεάζεται τόσο από την αύξηση της ενέργειας όσο και των ζωοτροφών. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών, που αφορούν  στη μετατρεψιμότητα των σιτηρεσίων και στις αποδόσεις του ζωικού κεφαλαίου.

Αναλύθηκαν οι βήμα βήμα οι τεχνικές ενσιρώσεων από την προετοιμασία των αγρών έως το τάισμα στις αγελάδες. Επιπρόσθετα έγινε αναφορά και στις χειμερινές καλλιέργειες, ειδικότερα στις ενσιρώσεις καλαμποκιού, τριφυλλιού και δημητριακών .

Ο στόχος για το 2022 είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών και η καλύτερη μετατρεψιμότητα των ενσιρωμάτων σε γάλα.

Παρουσιάστηκαν οι καταλληλότερες συνθήκες για τη δημιουργία ενσιρωμάτων και τη διατήρηση τους, με ορθές διαδικασίες βιωσιμότητας (Κατάλληλο στάδιο κοπής, σωστό πάτημα, χρήση των κατάλληλων εμβολιαστών, σωστό σκέπασμα).

Η Φάρμα Κουκάκη, στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των κτηνοτρόφων, κάθε φορά με τρόπους που διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης αλλά και τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων και των ανθρώπων τους, πάντα με κυρίαρχη αξία, την παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

H συγκεκριμένη ημερίδα είναι η πρώτη ενός ολοκληρωμένου κύκλου πληροφόρησης των παραγωγών γάλακτος, όπου επιστήμονες θα τους ενημερώνουν για τις εξελίξεις στον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ