Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ημερίδα για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους εδαφικούς πόρους και στις αροτραίες καλλιέργειες της Θεσσαλίας

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ, η ΠΟΣΓ και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας  οργανώνουν  ημερίδα με κύριο ομιλητή τον Ακαδημαϊκό Ανδρέα Καραμάνο.

Ο πρώην πρύτανης του ΓΠΑ θα παρουσιάσει μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο έδαφος και τις καλλιέργειες σε τρεις αντιπροσωπευτικές  περιοχές της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας :

17:30 -18:00 Προσέλευση

18:00 Χαιρετισμοί από επίσημους προσκεκλημένους. Εισαγωγή από το Πρόεδρο του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ

18:30 – 19:00  Α. Καραμάνος : Εκτιμήσεις των Επιδράσεων της Κλιματικής Αλλαγής  στους Εδαφικούς Πόρους και στις Αροτραίες Καλλιέργειες της Θεσσαλίας

19:00 – 19:20  Κ. Γκούμας : Αντιπλημμυρική θωράκιση και βιώσιμα υδατικά διαθέσιμα στη Θεσσαλία, η ικανή και αναγκαία συνθήκη για ανασυγκρότηση και αντιμετώπιση κινδύνων ασφάλειας νερού

19:20 – 19:40 Δ. Σοφολόγης, Πρόεδρος ΠΟΣΓ, Οι επιδράσεις  της ΚΑΠ 2023-2027 στην “αρδευόμενη  γεωργία” της Θεσσαλίας, προτάσεις για την ενδιάμεση αναθεώρηση της με γνώμονα το αρδευτικό νερό.

19:40-20:00  Φ. Γέμτος, Ομότιμος Καθηγητής του ΠΘ, Γεωργία Συντηρήσεως ως μέσο διατήρησης της υγείας του εδάφους και προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή.

20:00 -20:30 Ερωτήσεις, παρεμβάσεις, συζήτηση

Η Ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της   Περιφέρειας Θεσσαλίας  και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος

Παρουσίαση της ΠΟΓΕΔΥ στην εκδήλωση

Σήμερα στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας μετά τον “Ντάνιελ” και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής και τι πρέπει να γίνει για να πάρει μπροστά η παραγωγική ατμομηχανή του Πρωτογενή Τομέα στη Θεσσαλία.

Την ημερίδα διοργάνωσε το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, ο Σύλλογος Γεωπόνων Λάρισας και η ΠΟΣΓ με την συνδρομή διακεκριμένων καθηγητών των Ανώτατων Γεωτεχνικών  Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Αθήνας. Ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ

Η μεγάλη ικανοποίηση των Γεωτεχνικών είναι ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι Καθηγητές των Πανεπιστημίων και οι Φορείς των Αγροτών τόνισαν την μεγάλη συμβολή που έχουν οι Γεωτεχνικοί στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, κάτι που δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση και όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με αφορμή τις προτάσεις των Γεωτεχνικών, είτε με Δελτία Τύπου, είτε με συνεντεύξεις, είτε με παρουσιάσεις στη Βουλή, το τελικό κείμενο της μελέτης των Ολλανδών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας θα είναι αυτό που προτείνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά πολύ μεγάλο ποσοστό και θα ανακοινωθεί τις επόμενες δέκα πέντε μέρες.

Όπως τονίστηκε από όλους στην σημερινή ημερίδα, οι Γεωτεχνικοί είναι ο κλάδος που ενώνει τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει για το Δημόσιο καλό και εκτενέστερα για το καλό της χώρας.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ