Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Εύσημα στην Φ.Αραμπατζή από τους κτηνοτρόφους Θεσσαλίας, προβληματισμός για ζωοτροφές- συνδεδεμένη

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, οι κτηνοτρόφοι ευελπιστούν πως η 15η Μαΐου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της συνδεδεμένης (όπως τους έχει πληροφορήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και το ΥΠΑΑΤ), ώστε να έχουν μια πληρωμή χωρίς προβλήματα. Σχετικά με το κόστος των ζωοτροφών, αναφέρουν πως έχουν ζητήσει επανειλημμένα από το Υπουργείο μια ενίσχυση χωρίς να λάβουν απάντηση, ενώ υπενθυμίζεται πως πρότειναν στον Υπουργό να δώσει κίνητρο στους παραγωγούς καλαμποκιού ενισχύοντάς τους με συνδεδεμένη όπως το βαμβάκι. Επίσης δίνουν τα εύσημα στην υφυπουργό για τους ελέγχους που έγιναν οι οποίοι είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσει η τιμή υψηλά στα 7-8 ευρώ το κιλό.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση, έχει ως εξής:  

«Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εύχεται Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως στους συναδέλφους κτηνοτρόφους, με υγεία, χαρές και καλή προκοπή στα κοπάδια τους.

Το Πάσχα που πέρασε απολαύσαμε τις καλύτερες τιμές της τελευταίας δεκαετίας στα αμνοερίφια, τιμές όπως 7 και 8 ευρώ το κιλό είχαμε πολλά χρόνια να δούμε.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη των Ελληνικών αμνοεριφίων(λόγω του ότι το Πάσχα ήταν αργά φέτος, αλλά και λόγο της μεγάλης εξαγωγής προς την Ιταλία για το Πάσχα των καθολικών) , αλλά και στους ελέγχους του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα δίνοντας συγχαρητήρια στην αρμόδια Υφυπουργό κυρία Φωτεινή Αραμπατζή για την επίβλεψη και σχεδίαση της επιχείρησης των ελέγχων, με την ίδια μάλιστα να επισκέπτεται το τελωνείο του Προμαχώνα (την κύρια πηγή εισόδου των εισαγόμενων αμνοεριφίων) μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα για να επιβλέψει από κοντά τους ελέγχους που γινόταν εκεί.

Επειδή όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο προτρέπουμε και περιμένουμε από την κυρία Αραμπατζή, αυτοί οι έλεγχοι να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί μια αξιοπρεπή τιμή για τα Ελληνικά αμνοερίφια καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και να μην κατρακυλήσει ξανά κάτω των 6 ευρώ. Καθώς και την επιβολή της ΚΥΑ περί αναγραφής της χώρας προέλευσης των κρεάτων στην απόδειξη της ταμιακής μηχανής των κρεοπωλείων σε ολόκληρη τη χώρα και όχι και μόνο σε ένα ποσοστό(αρκετά μεγάλο όμως) της Αθήνας.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε και στην πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης του αιγοπρόβειου που μετά την περσινή χρονιά που πληρώθηκε νωρίς και στην ώρα της, όπως έπρεπε, φέτος μας την καθυστερούν λίγο (γύρω στις 15 ημέρες).

Ας ελπίσουμε πως η 15η Μαΐου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της συνδεδεμένης (όπως μας έχει πληροφορήσει και ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και το ΥΠΑΑΤ) και θα έχουμε μια πληρωμή χωρίς προβλήματα.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι οι τιμές των ζωοτροφών που παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και ενώ έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από το Υπουργείο μια ενίσχυση δεν έχουμε καμία απάντηση. Να υπενθυμίσουμε επίσης πως προτείναμε στο Υπουργό να δώσει κίνητρο στους παραγωγούς καλαμποκιού ενισχύοντάς τους με συνδεδεμένη όπως το βαμβάκι.

Τέλος θα θέλαμε να ξέρουμε τις σκέψεις του Υπουργείου για τα βοσκοτόπια και τους δασικούς χάρτες στην νέα ΚΑΠ.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Ιωάννης Γκουρομπίνος»

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ