Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ-μέτρο 4.1.1: Αγανάκτησαν με την 4ετή αναμονή και στέλνουν νέα επιστολή

Νέα επιστολή στάλθηκε στα μέσα Αυγούστου, από την επιτροπή των Επιλαχόντων Σχεδίων Βελτίωσης της Κεντρικής Ελλάδας, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό της χώρας, στους βουλευτές όλων των κομμάτων και στα ΜΜΕ. Μεταξύ των άλλων, στην επιστολή αναφέρεται ότι «Με τα 80 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος των γεωργικών συμβούλων, ξεχείλισε η υπομονή των επιλαχόντων αγροτών. Είχε προηγηθεί η μεταφορά των 50 εκ € σε επιλαχόντες του LEADER, η αύξηση του προϋπολογισμού με την παράταση από τα 100 στα 400.000€ για φυσικά και νομικά πρόσωπα» στο μέτρο 5,1 και η επιστολή καταλήγει: «Αναρωτιόμαστε, λεφτά υπάρχουν στο ΠΑΑ που τελειώνει, αλλά όχι για τους επιλαχόντες αγρότες του 4.1.1; Δεν θέλουμε να περιμένουμε τη νέα προκήρυξη του 2022 και να περιμένουμε άλλα 4 χρόνια. Κατόπιν όλων των παραπάνω, αιτούμαστε την έγκριση όλων των επιλαχόντων αγροτών, με την μεταφορά κονδυλίων». Αναλυτικά όλη η επιστολή:

ΥΠΟΨΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΛΙΒΑΝΟ

Κοιν: κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 

Κοιν: ΜΜΕ, βουλευτές

ΘΕΜΑ: Έγκριση επιλαχόντων αγροτών μέτρου 4.1.1 προκήρυξης 2018

Αξιότιμε κε υπουργέ  

Επανανερχόμαστε για το σοβαρό  θέμα για την έγκριση των επιλαχόντων και την μεταφορά των κονδυλίων και σας μεταφέρουμε την αγανάκτησή μας.  Είμαστε επιλαχόντες αγρότες που θέλουμε να κάνουμε επενδύσεις να πάρουμε αγροτικό εξοπλισμό να μείνουμε στα χωριά μας και περιμένουμε από το 2018. Περιμένουμε 4 έτη, δεν είναι αρκετά 4 έτη;

1)Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί δεν μεταφέρετε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ από το μέτρο 2,1 γεωργικών συμβούλων τα 80 εκ. €. για τους επιλαχόντες αγρότες των σχεδίων βελτίωσης προκήρυξης 2018 του μέτρου 4.1.1. (μπορείτε να προκηρύξετε το μέτρο αργότερο το 2022 από το νέο ΠΑΑ)

2) Για τα αρδευτικά Σχ.Βελτίωσης σας ζητήσαμε την μεταφορά των 37 εκατ.ευρώ, δεν το κάνατε αυτό και δώσατε παράταση στο πρόγραμμα. Για το οποίο μέχρι τώρα δεν οριστικοποίηθηκε καμιά αίτηση μαθαίνουμε. 

3)Μεταφέρατε 50 εκατ.ευρώ για επιλαχόντες του Leader το προηγούμενο διάστημα.

4)Δώσατε άλλη μια παράταση στο μέτρο 5,1 αντιχαλαζικά δίχτυα αυξάνοντας παράλληλα τον προϋπολογισμό μιας αίτησης στο 1 εκατ ευρώ!

5) Τέλος ενώ λήγουν οι αιτήσεις πληρωμής των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων βελτίωσης  με άλλη μία παράταση τέλη Οκτωβρίου , γιατί αλλάξατε το ελάχιστο 20% ακόμα και σε 2%, ακόμα και 1 απλό τιμολόγιο;(Αυτό αφορά την αίτηση πληρωμής για το ελάχιστο ποσό για να κατοχυρώσει το σχέδιο βελτίωσης –για να μην το χάσει και πάρει την θέση του κάποιος επιλαχών;)

6) Για το ταμείο ανάκαμψης δεν θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση για εμάς;

Αναρωτιόμαστε, λεφτά υπάρχουν στο ΠΑΑ που τελειώνει αλλά όχι για τους επιλαχόντες αγρότες του 4.1.1;

Δεν θέλουμε να περιμένουμε την νέα προκήρυξη του 2022 και να περιμένουμε άλλα 4 έτη.

Κατόπιν όλα τα παραπάνω αιτούμαστε την έγκριση όλων των επιλαχόντων αγροτών, με την μεταφορά κονδυλίων.

Για την  συντονιστική  επιτροπή αγροτών Κεντρικής Ελλάδας –οι επικεφαλής:

Κυριτσάκας Βάιος  από νομό Λάρισας                                                                     

Παναγιώτης Στεφανούδης από νομό Φθιώτιδος

Ντίνος Μακάς γεωπόνος –τεχνικός σύμβουλος επιτροπής

Αύγουστος 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ