Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Έναρξη έκθεσης Agrotica 20-23 Οκτωβρίου στην Σαλονίκη

Με πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα (20-23 Οκτωβρίου) η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica στην Σαλονίκη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά περίπτερα 1.600 εκθετών από συνολικά 48 κράτη στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης γνωρίσουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας με την επιδίωξη να αποτελέσει πεδίο καλλιέργειας συνεργασιών, αλλά και ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η «διεθνοποίηση» της έκθεσης, καθώς στους χώρους της θα βρεθούν hosted buyers από 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία και δύο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν. Συγκεκριμένα, μία επιχειρηματική αποστολή από την περιοχή της Σουλεϊμανίγιας και μία επιχειρηματική αποστολή από το Ερμπίλ, συντονισμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Agrotica όπου η επιστήμη και η τεχνολογία συναντούν τον πρωτογενή τομέα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν: το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, σταθερό σημείο αναφοράς της διοργάνωσης, με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της Γεωργίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Επίσης, η εκδήλωση «Παραγωγός-Αγροτεχνολογία-Βιοοικονομία στην ψηφιακή μετά-βαση», μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Ινστιτούτου Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας  (ΙΒΟ)/ΕΚΕΤΑ. Και τέλος η Ημερίδα των ΔΕΘ-Helexpo και Alegre Growshop για τη φαρμακευτική κάνναβη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Η 29η Agrotica διοργανώνεται με υποστηρικτές την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων και τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης)

Μέσα στο διάστημα 6 μηνών θα γίνουν οι 3 κορυφαίες εκθέσεις για τον πρωτογενή τομέα. Τον Οκτώβριο η Agrotica στην Σαλονίκη, τον Φεβρουάριο η Zootechnia στην Σαλονίκη, και τον Μάρτιο η Agrothessally στην Λάρισα. Αναμένεται κοσμοσυρροή αγροτών κατά την διάρκεια των εκθέσεων μετά την Covid εποχή. Όταν μάλιστα είναι η εποχή που θα συμπέσουν με τα νέα σχέδια βελτίωσης που θα ξεκινήσουν αρχές του 2023.

Η πανελλαδική εφημερίδα ΑγροΈκφραση και το agroekfrasi.gr θα σας περιμένουν στο περίπτερο 15 στο stand 25

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ