Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Wonderplant: Απέκτησε άλλα 16 στρέμματα για θερμοκήπια στην Πετρούσα Δράμας


Πλειοδότρια για την παραχώρηση της χρήσης δύο εκτάσεων συνολικής έκτασης άνω των 16 στρεμμάτων στην Πετρούσα Δράμας αναδείχθηκε η Wonderplant,εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου, σε διαγωνισμό που έτρεξε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,προκειμένου να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της στην περιοχή Πρόκειται για ακίνητα εμβαδού 8.110 και 8.125 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία η Wonderplant θα χρησιμοποιήσει για αναπτυξιακό σκοπό (θερμοκήπιο με τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις). Η τιμή εκκίνησης για το καταβλητέο τίμημα ανερχόταν στα 20 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως, δηλαδή 162 ευρώ ετησίως για το ένα ακίνητο και 162,5 ευρώ για το δεύτερο. Η εταιρεία πλειοδότησε στη δημοπρασία, που διεξήχθη στις 17 Μαΐου, προσφέροντας από 180 ευρώ ετησίως για το κάθε ακίνητο. Σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης, η χρονική διάρκεια της παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου ορίζεται σε 25 έτη, με δυνατότητα ανανέωσης άλλα 10, και αρχίζει από την υπογραφή της σχετικής απόφασης, ενώ η έναρξη των εργασιών για την οποία παραχωρήθηκε κατά χρήση η έκταση, θα πρέπει να αρχίσει μέσα σε διάστημα ενός έτους κατ’ ανώτατο όριο, και η ολοκλήρωση της θα γίνει μέσα σε δύο έτη από την ίδια ημερομηνία. Σε εξαιρετική περίπτωση παρέχεται η δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη χρόνο.

Πλάνο για επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η Wonderplant, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια ντομάτας θερμοκηπίου, καθώς και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, διαθέτει στην περιοχή της Πετρούσας 160 στρέμματα θερμοκηπίου υψηλής τεχνολογίας και συσκευαστηρίου, όπου παράγει και συσκευάζει ντομάτες με τη μέθοδο της υδροπονίας. Οι εγκαταστάσεις αυτές υποστηρίζουν μία παραγωγή άνω των 10.000 τόνων ντομάτας ετησίως. Toν περασμένο Δεκέμβριο εντάχθηκε στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, συνολικού επιλέξιμου κόστους 17,7 εκατομμυρίων ευρώ, για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της υφιστάμενης θερμοκηπιακής μονάδας, με την προσθήκη νέου υαλόφραχτου υδροπονικού θερμοκηπίου. Η ενίσχυση που θα λάβει για την υλοποίηση του έργου η Wonderplant,
της οποίας πρόεδρος είναι ο Μιχάλης Αραμπατζής και αντιπρόεδρος ο Σπύρος
Θεοδωρόπουλος, ανέρχεται σε 7.965.000 ευρώ, με τη μορφή της φορολογικής
απαλλαγής.


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατα δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, για τη χρήση 2020, ο κύκλος εργασιών της είχε κλείσει στα 19,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Foodreporter-Σπύρος Πιστικός

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ