Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Vivartia: σημαντική εξαγορά του 70% της εταιρείας Κουρέλλας ΑΕ από Γρεβενά

Εξαγορά από τη ΔΕΛΤΑ σύγχρονου τυροκομείου (ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε.)

Σύμφωνα με το δτ , η Vivartia ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνου αγοράς από τη ΔΕΛΤΑ του 70% των μετοχών της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε.  Το 30% της εταιρίας θα παραμείνει στην οικογένεια Κουρέλλα.

Η εταιρία ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η γκάμα της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, διακρίνεται δε για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της ενώ τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

Πρόκειται για μια ανερχόμενη και δυναμική εταιρία, η μεγέθυνση της οποίας θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τις συνέργειες που θα αποκτήσει με την ένταξή της στην οικογένεια της ΔΕΛΤΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών καθώς και μια πρότυπη φάρμα παραγωγής βιολογικού αγελαδινού γάλακτος στην περιοχή των Γρεβενών.

Τέλος, η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. έχει δημιουργήσει από το 2013 το concept MIA FETA – FETA BAR, με το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί pilot store για την προβολή των προϊόντων της εταιρίας και την ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας.

Η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και προϊόντων της ΔΕΛΤΑ σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και τις τάσεις του Έλληνα καταναλωτή.

 Στοιχεία της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ:

  • Τυροκομείο 4.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων
  • Εργοστάσιο Ζωοτροφών 3.000 τ.μ. σε έκταση 10 στρεμμάτων
  • Βιολογική φάρμα 4.000 τ.μ. σε έκταση 30 στρεμμάτων
  • Τζίρος 2021     12.500 εκ. €   
  • EBITDA              1.500 εκ. €

Σημείωση agroekfrasi.gr : Οι αφοί Κουρέλα δηλ ο Θοδωρής & Σωκράτης δεν άντεξαν προφανώς τα δάνεια και την ρευστότητα που έλειπε ενώ οι υποχρεώσεις έτρεχαν και προχώρησαν στην πώληση του ποσοστού 70% στο αμερικάνικο fund CVC που είναι ο ιδιοκτήτης της ΔΕΛΤΑ και της Vivartia που είναι γνωστό που έχει μεγάλη ρευστότητα. Το πιθανότερο ο Θοδωρής Κουρέλας να συνεχίσει ως διευθύνων σύμβουλος της Κουρέλας Τυροκομική ΑΕ ή ΒΙΟΡΑΝ που ήταν η μεγαλύτερη στο νομό των Γρεβενών Τυροκομική μονάδα, ενώ ήταν πρωτοπόροι στην βιολογική κτηνουτροφία και στα βιολογικά κτηνοτροφικά προιόντα, να σημειωθεί ότι είχαν ανοίξει και το Feta bar στην Σαλονίκη.

Του Ντίνου Μακά

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ