Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Συνεργασία του Σ.Ε.Ο. με την Σχολή Wine & SpiritsBusiness της Βουργουνδίας

spot_img

Για μία ακόμα χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία του Σ.Ε.Ο. με την Σχολή Wine & SpiritsBusiness της Βουργουνδίας

Για πέμπτη χρονιά ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία  την Παρασκευή 30 Μαΐουένας ακόμα κύκλος της αποκλειστικής συνεργασίας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου  με την «BurgundySchoolofWine&SpiritsBusiness» που εδρεύει στη Dijon και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές και μεσαίες δυναμικές οινοποιητικές μονάδες, μέλη του Συνδέσμου, να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

Και φέτος, υπό την καθοδήγηση του κ. ChrisMcIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, 11 σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ από 6 διαφορετικές χώρες (Κολομβία,Ην. Πολιτείες, Κίνα, Τουρκία, Γεωργία και Ρωσία,) ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την  Πελοπόννησο για να παρουσιάσουν την πολύμηνη μελέτη των έμπειρων σπουδαστών (οι περισσότεροι έχουν πολλά χρόνια επαγγελματικής πορείας στον χώρο) όπου εξέτασαν σε ομάδες τις ιδιαιτερότητες και τη δυναμική των οινοποιείωνΡούβαλη στο Αίγιο, Τετράμυθου και Κτήματος «Μέγα Σπήλαιο» στα Καλάβρυτα καθώς επίσης και  τις δυνατότητες της ξηρής οινοποίησης της τοπικής ποικιλίας Μαυροδάφνη.

Την ομάδα των φοιτητών συνόδευσαν ακόμα ο κ. EdouardMognettiπου ανέλαβε από πέρυσι την διεύθυνση της Σχολής μετά από μια επιτυχημένη πορεία στη διεύθυνση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του Λίγηρα (Loire), oκ. JacquesThebault, διευθυντής του MBAκαθώς και ο κ. SteveCharters, καθηγητής στη Σχολή και MasterofWine.

Στο τέλος των παρουσιάσεων η κάθε ομάδα παραδίδειστους εκπροσώπους τους πολυσέλιδη εμπιστευτική μελέτη με συγκεκριμένες προτάσεις  και αναλύσεις δεδομένων από τις διεθνείς αγορές.

Ο Διευθυντής της Σχολήςκ. EdouardMognettiυπογράμμισε την αξία της πολυετούς ήδη συνεργασίας μεταξύ της BurgundySchoolofWine&SpiritsBusiness και του Σ.Ε.Ο. την οποία χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα της Σχολής αλλά και την ζέση με την οποία σπουδαστές και επιχειρήσεις συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος, δίδοντας ήδη ραντεβού για την ερχόμενη χρονιά.

Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου καθηγητής Θεόδωρος Γεωργόπουλος εξέφρασε εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ο. τη χαρά του που για μια ακόμα φορά η αμοιβαία εμπιστοσύνη των εμπλεκόμενων φορέων και ο ενθουσιασμός των σπουδαστών του ΜΒΑ, ήδη έμπειρων επαγγελματιών του χώρου συνεισφέρουν στην ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού καθώς επίσης και των ελληνικών αποσταγμάτων..

Να σημειωθεί ότι το ταξίδι των φοιτητων συνεχίστηκε στη Λέσβο όπου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ) επισκέφτηκαν  και τα αποσταγματοποιείαΒαρβαγιάννη, Ισ. ΑρνβανίτηΠοτοποιία Πλωμαρίου,  και Ποτοποιία Σπέντζαγια να τους παρουσιάσουν αντίστοιχη μελέτη για το ούζο.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ