Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Pythagoras Spray: «Οι εφαρμογές τεχνολογίας ψεκασμού οδηγούν σε υγιείς καλλιέργειες»

Μια ιδιαίτερα χρηστική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16-4-2024 στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας, από την εταιρεία “Pythagoras Spray”, με θέμα την σημαντικότητα του ψεκασμού στις καλλιέργειες και τους τρόπους βελτίωσης του, την οποία παρακολούθησαν οι σπουδαστές της σχολής, στην ειδικότητα Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων, παρουσία της διευθύντριας της Σχολής κας Ευαγγελίας Σιώκη.

Μαζί με τους καθηγητές της σχολής και τον ιδιοκτήτη της εταιρείας “Pythagoras Spray” κ. Κωνσταντίνο Τσόπαλο και τον Τεχνικό Σύμβουλο της εταιρείας κ. Δημήτρη Μίγγα,  αναλύθηκαν στους σπουδαστές τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών τεχνολογίας ψεκασμού και παρουσιάστηκαν εξαρτήματα όπως τα ακροφύσια, τα οποία αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την αποτελεσματική εφαρμογή των φυτοφαρμάκων.

Βασικό συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι,  αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής, οι εφαρμογές τεχνολογίας ψεκασμού οδηγούν σε υγιείς καλλιέργειες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την μείωση αποβλήτων και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Κωνσταντίνος Τσόμπαλος, ιδιοκτήτης εταιρείας Pythagoras Spray:

Η εταιρία Pythagoraspray, έχει σαν κύριο αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή και εμπορία γεωργικών μηχανημάτων ψεκασμού.

Η πορεία της Pythagoraspray ξεκίνησε το 1974, κατασκευάζοντας απλούς ψεκασμούς και μια γκάμα εξαρτημάτων.

Μελετώντας τις ανάγκες της αγοράς, αναπτύξαμε την γκάμα των προϊόντων μας και είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής στην Ελλάδα σε γεωργικά εξαρτήματα ψεκασμού, για δενδρώδεις και ανοιχτές καλλιέργειες.

Μετά από μια συνεχή και επιτυχημένη πορεία, εδραιωθήκαμε στον κλάδο της γεωργίας στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδος, της Αλβανίας, της Κύπρου, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους αγρότες-συνεργάτες μας.

Για να καλύψουμε τις ανάγκες της σύγχρονης γεωργίας, δημιουργήσαμε συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, στον κλάδο της τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά και δορυφορικά συστήματα, με αποτέλεσμα να βελτιστοποιήσουμε την εργασία, το κόστος και τους ψεκασμούς, προς όφελος των αγροτών, αλλά και του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας λιγότερα χημικά.

Δημήτρης Μίγγας, Τεχνικός Σύμβουλος Pythagoras Spray:

Η σημερινή θεματολογία της εκδήλωσης είναι οι εφαρμογές της τεχνολογίας ψεκασμού, και λέγοντας τεχνολογίες ψεκασμού, εννοούμε την ορθή επιλογή και χρήση γεωργικών μηχανημάτων ψεκασμού.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ακολουθώντας κάποιους κανόνες πάνω στον ψεκασμό, ο ψεκασμός να είναι πιο αποτελεσματικός.

Για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελεσματικούς ψεκασμούς, θα πρέπει τα εξαρτήματα τα οποία έχει πάνω ένα ψεκαστικό μηχάνημα, να λειτουργούν άρτια, ώστε ο τελικός αποδέκτης που είναι το ακροφύσιο, να μπορέσει να πραγματοποιήσει έναν αποτελεσματικό ψεκασμό.

Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να δείξουμε στους «εκκολαπτόμενους» τεχνικούς της Αβερώφειου Σχολής, πως μπορούν να διαχειριστούνε τα εξαρτήματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε έναν ψεκασμό με λιγότερα προβλήματα, και με πιο υγιείς καλλιέργειες.

Ευαγγελία Σιώκη, Διευθύντρια ΣΑΕΚ της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας:

Η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, πρόσφατα μετονομάστηκε από ΔΙΕΚ σε ΣΑΕΚ, Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης και σήμερα είμαστε εδώ, μαζί με την εταιρεία «Πυθαγόρας», για να πραγματοποιήσουμε μια δράση.

Εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουμε μια σειρά διαφόρων δράσεων, με επαγγελματίες, με επιχειρηματίες, που ασχολούνται με τα γεωργικά μηχανήματα, για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις τους στους σπουδαστές της σχολής, και να δούμε κάποια πράγματα στην πράξη.

Σήμερα έχουμε την εταιρεία «Πυθαγόρα» για να παρουσιάσει όλη τη διαδικασία του ψεκασμού, την ορθολογική χρήση των ψεκαστικών και γενικά, ότι αφορά την επιχείρηση του ψεκασμού και της λίπανσης.

Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαιδευτικού μας προγράμματος, έχει να κάνει με τα εργαστήρια και εκτός από τα εργαστήρια που είναι αρκετά και πολλά, εμείς, ως Σχολή, συνεχίζουμε και κάνουμε αυτές τις δράσεις με όλες τις γεωργικές επιχειρήσεις.

Οπότε, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να μάθουν οι σπουδαστές μας, στην πράξη, ότι έχει να κάνει με το γεωργικό μηχάνημα, γιατί η ειδικότητα που απευθύνεται η συγκεκριμένη δράση, είναι του Τεχνικού Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων. Η οποία σύμφωνα με διάφορες έρευνες, είναι μία από τις δώδεκα (12) ειδικότητες του μέλλοντος.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ