Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Μύκονος: εκτός από τουρισμό, βγάζει και ελαιόλαδο !

spot_img


Το νησί των ανέμων η Μύκονος , το πιο κοσμικό νησί ίσως της Ελλάδος ,δεν ασχολείται μόνο με τουρισμό αλλά και με ελαιόλαδο! Βέβαια το διάστημα αυτό οι Κυκλάδες είναι αρνητικός πρωταγωνιστής λόγω των σεισμικών δονήσεων στην περιοχή.

H κα Ανίτα Ζάχου, ιδρύτρια της Mykonos Olive Oil Tasting και expert olive oil taster, μίλησε για το εγχείρημά της και την καινοτομία που εισήγαγε στη γευσιγνωσία ελαιολάδου.Η πρωτοβουλία της ξεκίνησε το 2019 στη Μύκονο, στοχεύοντας στην προώθηση του ποιοτικού ελληνικού ελαιολάδου σε ένα high-end διεθνές κοινό. Οι τουρίστες που συμμετέχουν στις γευσιγνωσίες, επιστρέφοντας στις χώρες τους, λειτουργούν ως «πρεσβευτές» του ελληνικού ελαιολάδου.

Η καινοτομία του Mykonos Olive Oil Tasting έγκειται στην πολυτελή προσέγγιση, καθώς οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία, παραλίες, γιοτ και κρουαζιερόπλοια, δίνοντας ευελιξία στις τοποθεσίες. Παράλληλα, η Ζάχου εισήγαγε πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς (food pairing), όπως χαβιάρι με ελαιόλαδο και σοκολάτα, που αποτέλεσαν έμπνευση και για άλλους στον χώρο.

Η γευσιγνωσία δεν απαιτεί την ύπαρξη ελαιοτριβείου, καθιστώντας την ιδανική για τουριστικούς προορισμούς. Η επιχείρηση συνεργάζεται με παραγωγούς, εντάσσοντας τα προϊόντα τους στη διαδικασία, ενώ προωθεί το ελληνικό ελαιόλαδο και μέσω social media. Πριν επιλεγεί κάποιο λάδι, περνάει από οργανοληπτικό έλεγχο, με την κ. Ζάχου να επιλέγει 10-12 ελαιόλαδα ανά σεζόν.Με συνεργασίες σε πεντάστερα ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια, η Mykonos Olive Oil Tasting συνεχίζει να αναδεικνύει το ελληνικό ελαιόλαδο σε διεθνές επίπεδο, εξερευνώντας νέες ευκαιρίες και αγορές.

Πηγή: Φωτεινή Αποστόλου-Foodreporter


Η κα Ανίτα Ζάχου

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ