Πέμπτη, 3 Απριλίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Made in Italy:στο +11% οι εξαγωγές αγροδιατροφικών

spot_img
Με άλμα 11% είναι ένα ιστορικό ρεκόρ για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων Made in Italy το 2023, οι οποίες αυξάνονται σχεδόν διπλάσιες από τις συνολικές ιταλικές εξαγωγές. 
Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των Coldiretti και Filiera Italia σχετικά με τα στοιχεία του Istat σχετικά με το εξωτερικό εμπόριο σχετικά με το πρώτο τρίμηνο του 2023, που διαδόθηκε κατά τη διάρκεια του Summer Fancy Food 2023 στη Νέα Υόρκη στο Javits Center στο Italy Pavilion, μαζί με το ICE. «Μεταξύ των κύριων χωρών, οι εξαγωγές τροφίμων στη Γαλλία αυξήθηκαν περισσότερο το 2023 - διευκρινίστε τις Coldiretti και Filiera Italia - με άλμα 19% μπροστά από τη Γερμανία (+12%), τη Μεγάλη Βρετανία (+12%) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (+ 3%).
Στο σύνολό της, η Γερμανία εξακολουθεί να παραμένει η κύρια αγορά τροφίμων κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες με αξία 2,6 δισ. μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2,1 δισ. που ξεπερνά - τονίζουν οι Coldiretti και Filiera Italia - Γαλλία που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 2 δισ. Θετικά αποτελέσματα και στο Ηνωμένο Βασίλειο με 1,3 δισ. Αρνητικά στοιχεία στην Κίνα με πτώση 2% ενώ αναπτύσσεται στη Ρωσία με +13% παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις». 
Στο εξωτερικό, οι πωλήσεις Made in Italy υποστηρίζονται κυρίως από τα βασικά προϊόντα της μεσογειακής διατροφής όπως το κρασί που ξεχωρίζει στο βάθρο με αύξηση 4% τους πρώτους μήνες, μπροστά από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αλλά στο Made in Italy καλάθι όλο το Εξωτερικό, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ζυμαρικά, το τυρί, το ελαιόλαδο και τα αλλαντικά. «Για να υποστηρίξουμε την αναπτυξιακή τάση των τροφίμων και κρασιών Made in Italy, πρέπει τώρα να δράσουμε για τις διαρθρωτικές καθυστερήσεις της Ιταλίας και να ξεκλειδώσουμε όλες τις υποδομές», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Coldiretti Ettore Prandini, σημειώνοντας «τη σημασία της εκμετάλλευσης της ευκαιρίας του Pnrr για εκσυγχρονισμό. εθνική επιμελητεία. Και είναι επίσης σημαντικό να εργαστούμε για τη διεθνοποίηση, ενισχύοντας τον στρατηγικό ρόλο του ICE και με την υποστήριξη των πρεσβειών. Ο στόχος - καταλήγει ο Πραντίνι - είναι να αυξηθούν οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής από τα σημερινά 61 δισεκατομμύρια σε 100 δισεκατομμύρια το 2030 "

Πηγή:  ansa.it

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ