Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Η επιστροφή του αγελαδινού γάλακτος στις ΗΠΑ: Πρωτεΐνη, τιμή και αντίληψη αλλάζουν το παιχνίδι

spot_img


Μετά από δεκαετίες πτωτικής πορείας, το αγελαδινό γάλα επιστρέφει δυναμικά στις ΗΠΑ, ενισχυμένο από τρεις κρίσιμους σύγχρονους παράγοντες: την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, την προσιτή τιμή και τη μεταβαλλόμενη καταναλωτική αντίληψη.Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Just Food, το γάλα αναγνωρίζεται πλέον ως πλήρης πηγή πρωτεΐνης, έναντι φυτικών εναλλακτικών που συχνά υστερούν. Προϊόντα όπως το κεφίρ, το ελληνικό γιαούρτι και ιδιαίτερα το cottage cheese – το οποίο κατέγραψε άνοδο 17% το 2024 – γίνονται ανάρπαστα, κυρίως από νεότερους καταναλωτές. Παράλληλα, η αύξηση της χρήσης φαρμάκων GLP-1 για αδυνάτισμα ενισχύει τη ζήτηση για τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλής ζάχαρης.

Πωλήσεις 31,1 δισ. ευρώ για ιδιωτική ετικέτα

Η τιμή λειτουργεί επίσης υπέρ του γάλακτος: Τα γαλακτοκομικά ιδιωτικής ετικέτας ξεπέρασαν τα 31,1 δισ. ευρώ σε πωλήσεις, την ώρα που τα φυτικά γάλατα παραμένουν έως και 50% ακριβότερα.Τέλος, η ανάγκη για «αληθινά» και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα στρέφει ξανά το ενδιαφέρον στο γάλα. Η βιομηχανία έχει επενδύσει σε διαφάνεια και βιωσιμότητα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Gen Z και Gen Alpha, που βλέπουν πλέον το γάλα όχι απλώς ως ρετρό επιλογή, αλλά ως τη νέα διατροφική τάση.

Πηγή: Foodreporter

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ