Η προσφορά συσκευασμένων επιτραπέζιων πατατών για την premium κατηγορία συνεχίζει να μειώνεται. Εν τω μεταξύ, οι πατάτες discount παραμένουν διαθέσιμες και πωλούνται σταθερά. Σύμφωνα με την Weuthen GmbH , η κατανάλωση επιτραπέζιων πατατών στη Γερμανία συνέχισε να αυξάνεται.
Οι πατάτες κατώτερης ποιότητας στη Ρηνανία εκτρέπονται σε εναλλακτικές χρήσεις, όπως βιοαέριο, ζωοτροφές κ.λπ. Οι εξαγωγές προς την Ανατολική Ευρώπη έχουν αυξηθεί κάπως, αν και μόνο για πατάτες υψηλής ποιότητας. Οι εξαγωγές προς την Αφρική συνεχίζουν να κινούνται σταθερά από την Ολλανδία, αν και σε πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών.
Οι γαλλικές επιτραπέζιες πατάτες έχουν μικρή ζήτηση στη Γερμανία και δεν κάνουν σημαντική είσοδο στην αγορά. Οι αιγυπτιακές πρώιμες επιτραπέζιες πατάτες συμπληρώνουν την προσφορά στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Οι πωλήσεις εδώ είναι προς το παρόν αμελητέες. Οι όψιμοι παγετοί στο Παλατινάτο και την Κάτω Σαξονία δεν έχουν προκαλέσει ζημιές. Η καλλιέργεια πρώιμης επιτραπέζιας πατάτας στην Ισπανία έχει καθυστερήσει και η ποιότητά της έχει υποβαθμιστεί από τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τη φύτευση και τις τελευταίες εβδομάδες.
Αδύναμες εξαγωγές κρεμμυδιών
Η αγορά εξαγωγών επιτραπέζιων κρεμμυδιών εξασθενεί και αφορά μόνο αγοραστές μεγάλων κρεμμυδιών κορυφαίας ποιότητας. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία εξαγωγών στην Ολλανδία παραμένουν χαμηλά, κάτω από 20.000 τόνους την εβδομάδα. Ωστόσο, τα προϊόντα που έχουν συμφωνηθεί αποστέλλονται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η πίεση στην προσφορά από κρεμμύδια χαμηλότερης ποιότητας μειώνεται. Επίσης, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εξαγωγές προς την Ανατολική Ευρώπη, ενώ οι πωλήσεις κρεμμυδιών σε Γερμανούς λιανοπωλητές τροφίμων παραμένουν σταθερά σταθερές.
Πηγή: Weuthen















