Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

FMC : έγκριση 120 ημερών για εντομοκτόνο

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά στο εντομοκτόνο VERIMARK® 20 SC(δραστική ουσία: cyazypyr®), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στις καλλιέργειες του καρπουζιού& πεπονιού υπαίθρου(καλλιέργειες καλυμμένες με πλαστικά φιλμ) εναντίον τωναφίδων (Aphidssp., Aphisgossypii).

Πιο συγκεκριμένα η χρήση του προϊόντος επιτρέπεται για το διάστημα 01/03/2024 – 28/06/2024 και μόνοεντός των Περιφερειακών Ενοτήτων όπως αναγράφονται παρακάτω:

  • Καρπούζι: εντός των διοικητικών ορίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας, Καρδίτσας, Ηρακλείου, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας &Σποράδων και Καβάλας, καθώς και από τον κ. Γαϊτανίδη Κλήμη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς
  • Πεπόνι: εντός των διοικητικών ορίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας &Σποράδων, Αργολίδας, Βοιωτίας, Καβάλας και Έβρου

Το καταστροφικό δυναμικό της αφίδας είναι γνωστό. Αναπτύσσει μεγάλους πληθυσμούς και απομυζά τους χυμούς από όλα σχεδόν τα όργανα του φυτού. Κιτρινίσματα ή/και συστροφή φύλλων, πτώση ανθέων ή/και καρπών είναι τα συνήθη αποτελέσματα της προσβολής. Η αφίδαείναι επίσης και σοβαρός φορέας ιώσεων και η έγκαιρη αντιμετώπιση της είναι αναγκαία για να ολοκληρωθεί η καλλιέργεια με επιτυχία.

Το VERIMARK® 20 SCείναι εντομοκτόνο επαφής και στομάχου. Καταπολεμά όλα τα προνυμφικά στάδια και επιδεικνύειεξαιρετική ωο-προνυμφοκτόνο δράση. Περιέχει την δραστική ουσίαcyantraniliprole, η οποία ανήκει στην χημική οικογένεια των ανθρανιλικώνδιαμιδίων και έχει ένα νέο τρόπο δράσης (IRAC group 28) μέσω της ενεργοποίησης των υποδοχέων ρυανοδίνης των εντόμων, με άμεσο αποτέλεσμα την μειωμένη μυϊκή λειτουργία, παράλυση και ακολούθως θανάτωση των εντόμων-στόχων.

Η εφαρμογή του VERIMARK® 20 SCγίνεται με στάγδην άρδευση στα αρχικά στάδια προσβολής, κατά την εκκόλαψη των αυγών και την εμφάνιση τωνπρονυμφών. Οι εφαρμογές μπορούν να ξεκινήσουν από το στάδιο των 2 φύλλων με δόση 37,5 κ.εκ/στρ. και μέχρι το πλήρες ξεσκέπασμα της καλλιέργειας.

Το VERIMARK® 20 SCπροσθέτειμια νέα λύση στην φυτοπροστασία του καρπουζιού και θέτει τις βάσεις για μια συγκομιδή με υψηλή εμπορική αξία βοηθώντας τους παραγωγούς να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της αλυσίδας τροφίμων αλλά και να διατηρήσουν την βιωσιμότητα της επιχείρησής τους.

Με εκτίμηση,

FMC Χημικά Ελλάς

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ