Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωση
Ζητήσαμε διάλογο αδιαφορήσατε !
Ζητήσαμε λύσεις μας αγνοήσατε !
Αύριο στέλνουμε το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα αντίδρασης .
Καλούνται όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα τρακτέρ αύριο πέμπτη 6-2-2025 σε μηχανοκίνητη διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας .
Σημεία και ώρες συνάντησης :
Τυχερό 17:00 στην πλατεία
Πέπλο 17:00 στην πλατεία
Φέρες 17:00 στον χώρο απέναντι από το ΚΤΕΛ
Τραινουπολη 19:00 απέναντι από το αεροδρόμιο
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη !
![](https://agroekfrasi.gr/wp-content/uploads/2025/02/evros2-1024x473.jpg)
Πιο κάτω αναλυτικά η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης:
Στις 15 Ιανουαρίου 2025 καταθέσαμε για ακόμη μία φορά επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Δυστυχώς, ούτε η επιστολή απαντήθηκε ούτε το πρόβλημα που θίξαμε λύθηκε.
Με αφορμή, λοιπόν, την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη, στην Κομοτηνή, ζητάμε συνάντηση κατά την παραμονή του στην περιοχή, ώστε να εκθέσουμε εκ νέου το πρόβλημα και, επιτέλους, να βρεθεί λύση.
Μην μας εξαναγκάζετε σε άλλους τύπους πιέσεις, διότι πραγματικά έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλά προβλήματα και έχει χαθεί η υπομονή μας
Ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης εκφράζει την καθολική αγανάκτηση των αγροτών της περιοχής για την παράλογη και διάρκεια της εφαρμογής της μεταφοράς ζωοτροφών.
Τα παράγωγα που δραστηριοποιούνται στα σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να επωμιστούν το οικονομικό και ψυχολογικό βάρος μιας επαναλαμβανόμενης ιστορίας, για την οποία δεν αναγκαστήκαμε να υποστούμε γενική καραντίνα για τη διακίνηση των ζωοτροφών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν αδιάθετες ποσότητες για περισσότερους από πέντε μήνες.
Απογοητευτικό να αγωνίζεσαι για να καλλιεργήσεις και να αναγκάζεσαι να βλέπεις την παραγωγή σου να υποβαθμίζεται ή να παραμένει αδιάθετη σε αποθήκες.Τα δέματα τριφυλλιού που συλλέχθηκαν από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2024 δεν θα έπρεπε να υποβληθούν σε περιορισμούς, καθώς έχουν αποθηκευτεί πολύ πριν την εμφάνιση της νόσου και δεν σχετίζονται με κτηνοτροφικές μονάδες ή βοσκοτόπους. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του ιού στο περιβάλλον έχει ήδη παρέλθει, γεγονός που καθιστά τα μέτρα περιορισμού περιττά και αδικαιολόγητα.