Τρίτη, 5 Αυγούστου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ« Σταφύλι: Πως να αντιμετωπίσετε τον βοτρύτη προσυλλεκτικά , και να ελέγξετε  σκασίματα , καφέτιασμα της ράχης του τσαμπιού για διάρκεια στην αποθήκευση και συντήρηση του σταφυλιού»

spot_img
spot_img

Πρόβλημα σήψης σε σταφύλι από Βοτρύτη .Τα προβλήματα και οι Σήψεις από
τον Βοτρύτη μειώνουν αφενός προσυλλεκτικά την παραγωγή αλλά και μετα την συλλογή ή
τρυγητό .Στα δε οινοποίησιμα οι προσβολές από βοτρυτη προκαλούν μείωση των σακχάρων και των οξέων καθώς και των βιταμινών Β6 και Β10 που παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο στη ζύμωση. Επίσης το ένζυμο λακαση που εκρίνει ο Βοτρύτης προκαλεί μεταβολές στο χρώμα και θολώματα στο κρασί.

Καφέτιασμα ράχης τσαμπιού :
Ένα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που αφορά κυρίως τα επιτραπέζια σταφύλια έχει να κάνει με την απώλεια νερού από την ράχη ή στέλεχος του τσαμπιού και στο καφέτιασμα του . Χάνοντας έτσι το σταφύλι την ελκυστικότητα του και μείωση του δεικτη φρεσκάδας του . Πρόβλημα που λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών στη συγκομιδή εντείνεται και απαιτεί άμεση και ταχεία ψύξη των σταφυλιών . (Αριστερά με πρόβλημα , Δεξιά Υγιές σταφύλι )

Αξιοποιώνατας την Δύναμη του Romeo (Μυκητοκτόνο ) και του Bluestim ( Συμβατός Οσμολύτης ).
Το Romeo O πρώτος διασυστηματικός ενεργοποιητής των μηχανισμών άμυνας των φυτών με Ζύμες Καταπολεμά τις 3 βασικές Ασθένειες του Αμπελιού Περονόσπορο – Ωίδιο – Βοτρύτη , Ενεργοποιεί άμεσα πολλούς και διαφορετικούς μηχανισμούς του φυτού , Είναι Ευκολόχρηστο Οικονομικό Με χρήση στη Βιολογική και δεν αφήνει χημικά υπολείμματα στα παραγόμενα προϊόντα και ούτε λεκιάζει τους καρπούς. Ενας από τους μηχανισμούς δράσης του Romeo είναι να επάγει την σύνθεση Φλαβονοειδών και Πολυφαινολών (Ρισβερατρόλη και βινιφερίνη) . Ουσίες που συμβάλλουν στην προσαρμογή των φυτών στο υδατικό στρες μέσω της αντιοξειδωτικής τους δράσης, της ρύθμισης της κυτταρικής λειτουργίας και της
προστασίας των κυττάρων από τις βλάβες του οξειδωτικού στρες .Διαδραματίζουν ρυθμιστικό ρόλο στην μηχανική αντοχή των κυττάρων αλλά και στην απόκριση τους στα παθογόνα. Άρρηκτα συνδεδεμένες πέραν της άμυνας ,και με την ποιότητα σταφυλιού και κρασιού αλλα και της υγειας του ανθρώπου . Το Bluestim είναι ένας συμβατός οσμολύτης . Glycine-Betaine 97 % μοναδικής τεχνολογιας παραγωγής και καθαρότητας . Το Bluestim , όταν ψεκαστεί συσσωρεύεται στο φυτό, συγκρατώντας νερό μέσα στα τσαμπιά για να αποτρέψει την αφυδάτωση. Διεισδύει εύκολα και γρήγορα στα φυτικά όργανα, όπου εκεί
συνεισφέρει στην αύξηση της αντοχής τους στην καταπόνηση ,στη διατήρηση της ακεραιότητας των μεμβρανών και συνεπώς των απωλειών νερού με μειωση σε μαραγκιάσματα και σκασιμάτων .Τέλος, βρέθηκε ότι η χρήση του Bluestim σε υδατικά καταπονημένα φυτά βοηθάει στην αύξηση του φωτοσυνθετικού ρυθμού.
Η συνέργεια που δημιουργείται μεταξύ των δύο. σκευασμάτων μειώνει επομένως και ελέγχει το στρες της εξατμισοδιαπνοής·, την αφυδάτωση του στελέχους και της ράχης του τσαμπιού
αυξάνει τη σπαργή και το μέγεθος της ρώγας . Σε επιτραπέζιες ποικιλίες η χρήση του Bluestim και του Romeo αύξησε τη διάρκεια ζωής στα κύτταρα των τσαμπιών με μεγαλύτερη συνεκτικότητα της ρώγας , χωρίς μικρορωγμώσεις , σκασίματα , προσβολές Βοτρύτη και έδωσε ζμεγαλύερη διάρκεια και ζωή στα σταφύλια μετά τη συγκομιδή κατά την περίοδο της αποθήκευσης σε σύγκριση με αψέκαστα.

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ ΑΕ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ