Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

BKT: η βιωσιμότητα συμβαδίζει με την απλότητα για τα ελαστικά της

Ο Adrien Lorieu, ιδιοκτήτης του αγροκτήματος L’Orée des Bois, θεωρεί ότι τα ελαστικά της BKT είναι πολύ σημαντικός παράγοντας υποστήριξης της εργασίας του. Κάθε μέρα, ο νεαρός αγρότης αφοσιώνεται στην επιδίωξη του μοντέλου της 100% βιώσιμης κτηνοτροφίας, στο πλαίσιο της οποίας ο σεβασμός για την ευημερία των ζώων και η ισορροπημένη εκμετάλλευση της γης έχουν γίνει πραγματικός τρόπος ζωής.

Seregno (Italy), Σεπτεμβρίος 2023 – Ένα συναρπαστικό νέο έργο ζωής. Αυτή είναι η σπίθα που τροφοδοτεί τις μέρες του νεαρού Γάλλου αγρότη Adrien Lorieu, ιδιοκτήτη του κτηνοτροφικού αγροκτήματος στο Saint-Martin-Des-Noyers, στη Vendée. Στον πυρήνα αυτής της αλλαγής της ζωής του, βρίσκεται η ευημερία των ζώων που εκτρέφει, καθώς επίσης και ο σεβασμός για τις καλλιέργειες του αγροκτήματος. Χάρη σε συνεργάτες όπως η BKT, οι καλλιέργειες αντιμετωπίζονται με σωστό τρόπο προκειμένου να αποδίδουν νομή άριστης ποιότητας. Η απλή και βιώσιμη κυκλική προσέγγιση των γεωργικών δραστηριοτήτων αποτελεί μοναδικό παράδειγμα. Η BKT επέλεξε να συμπεριλάβει το αγρόκτημα στις Ιστορίες της ακριβώς λόγω της ξεχωριστής φύσης των υποκείμενων αξιών. Η ιστορία είναι η εξής:

Το αγρόκτημα L’Orée des Bois βρίσκεται στη Vendée, στα νότια της περιοχής Pays de la Loire, σε μια περιοχή που είναι ξακουστή για τα τοπία της και την πλούσια γεωργική κληρονομιά της. Εδώ, ο Adrien και η οικογένειά του εκτρέφουν χοίρους, πουλερικά και αγελάδες βοδινού κρέατος Angus, που διανέμουν αποκλειστικά μέσω κοντινών κρεοπωλείων και εστιατορίων, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα είναι κορυφαίας ποιότητας, ιχνηλατήσιμα και μηδενικής χιλιομετρικής απόστασης. Συνεπώς, δεν γίνονται απευθείας πωλήσεις στο αγρόκτημα.

Τίποτα καινούργιο έως τώρα, με εξαίρεση το γεγονός ότι οι χοίροι εκτρέφονται σε άχυρο, τα πουλερικά στα χωράφια και οι αγελάδες στο ύπαιθρο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα από τα σπάνια παραδείγματα μη βιομηχανικής κτηνοτροφίας, όπου μία από τις ακρογωνιαίες αρχές είναι η εκτροφή ζώων με φυσικό τρόπο, ανάλογα με τις ανάγκες τους, χωρίς οποιεσδήποτε πρόσθετες ουσίες. Για παράδειγμα, οι χοίροι έχουν στη διάθεσή τους 50 τετραγωνικά μέτρα για δική τους χρήση.

Εκτός από την εκτροφή – ως νομή για τα ζώα στο αγρόκτημα – καλλιεργούνται σπόροι σιταριού, κριθαριού και ηλίανθου και, στη συνέχεια, αναμιγνύονται μέσω πληροφορικής τεχνολογίας για τις συγκεκριμένες ανάγκες των διαφορετικών ζώων. Επομένως, για παράδειγμα, στα κλωσόπουλα δίνεται συγκεκριμένη τροφή που είναι διαφορετική από αυτή που δίνεται στα χοιρίδια ή στις ενήλικες κότες και ούτω καθ’ εξής – με απόλυτο σεβασμό στη φυσική ζωή τους.

Επίσης, πάντα σε αρμονία με τις αρχές της βιωσιμότητας που βρίσκονται πίσω από όλες τις δραστηριότητες του αγροκτήματος L’Orée des Bois, στο αγρόκτημα υιοθετούνται μέθοδοι καλλιέργειας χωρίς όργωμα, δηλ., χωρίς όργωμα του εδάφους σε βάθος μεγαλύτερο από 40 cm, προκειμένου να μην διαταράσσεται ο κύκλος ζωής του εδάφους, διατηρώντας την οργανική δομή και τη γονιμότητά του.

Ακριβώς με τον σκοπό της διατήρησης της ποιότητας του αγρο-οικοσυστήματος που υπάρχει στην ιδιοκτησία τους, ο Adrien έχει επιλέξει ελαστικά BKT για να εξοπλίζει τα γεωργικά οχήματά τους – ελκυστήρες και ανατρεπόμενα οχήματα άνω των 20 τόνων – για τα τελευταία 6 χρόνια, δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα λόγω των εξαιρετικών χαρακτηριστικών τους.

«Καθώς τα μηχανήματα γίνονται ολοένα και βαρύτερα, χρειαζόμαστε ελαστικά που μας βοηθούν να μην καταστρέφουμε τη γη», λέει ο Adrien. «Τα ελαστικά της BKT είναι ιδανικά χάρη στις εξαιρετικές ιδιότητες επίπλευσης και επειδή μας δίνουν τη δυνατότητα να κινούμαστε γρήγορα και να έχουμε καλή απόδοση κατά τη μετάβαση από το χωράφι στον δρόμο. Μας προσφέρουν επίσης άριστη πρόσφυση, αντιμετωπίζοντας μια από τις πιο συχνές δυσκολίες στην εργασία μας, λόγω των πολύ μεγάλων φορτίων που χρειάζεται να μεταφέρουμε κάθε μέρα».

Σύντομα πρόκειται να φτάσει στο αγρόκτημα του Adrien ένας νέος ελκυστήρας. Ο μπροστινός του άξονας θα είναι εξοπλισμένος με το AGRIMAX V-FLECTO, ένα ελαστικό που μπορεί να μεταφέρει βαριά φορτία με μικρότερη πίεση ελαστικών σε σύγκριση με τα τυπικά ελαστικά και τα ελαστικά IF, αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες, ενώ ο πίσω άξονας θα είναι εξοπλισμένος με το AGRIMAX FORCE, το προϊόν-ναυαρχίδα της BKT που είναι ειδικά σχεδιασμένο για εφαρμογές οργώματος, μεταφοράς και συγκομιδής, με ελκυστήρες και θεριστικές μηχανές υψηλής ισχύος. Χάρη στην τεχνολογία IF, αυτό το ελαστικό μπορεί να μεταφέρει βαριά φορτία με χαμηλότερη πίεση από ένα τυπικό ελαστικό, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπίεση του εδάφους.

Οι δύο τριαξονικοί ελκυστήρες έχουν ήδη εξοπλιστεί με το RIDEMAX FL 693 M για έξι χρόνια, το ιδανικό ελαστικό για συχνές διαδρομές σε δρόμους με ελκυστήρες και βυτία.

Βιώσιμη κτηνοτροφία και γεωργία; Αυτό είναι ένα πρακτικό παράδειγμα: απλό, αλλά το σημαντικότερο, εφικτό.

Το μυστικό; Ξεκάθαρο πλάνο, ακλόνητη πίστη στη φύση και – πλέον περισσότερο από ποτέ – εμπιστοσύνη στη σωστή τεχνολογία. Αυτές οι διακριτές πτυχές είναι οι θεμελιώδεις αξίες εταιρειών όπως η BKT, που ανέκαθεν έδινε προσοχή στα οφέλη για τους πελάτες. Η εταιρεία, ηγέτης στον κλάδο των ελαστικών εκτός δρόμου, μπορεί να προσφέρει ποικιλία προϊόντων υψηλής απόδοσης για να υποστηρίξει σκληρά εργαζόμενους αγρότες, οι οποίοι, όπως ο Adrien, μετατρέπουν τις προσπάθειές τους στα χωράφια σε ένα έργο ζωής – για τους ίδιους και για την κοινότητα στην οποία ανήκουν.

Σχετικά με την BKT:

Η Balkrishna Industries Ltd. (BKT) είναι εταιρεία παραγωγής ελαστικών με έδρα στην Ινδία. Ο Όμιλος BKT παράγει μια εκτενή και σύγχρονη σειρά ελαστικών εκτός δρόμου, ειδικά για οχήματα που χρησιμοποιούνται στους ακόλουθους κλάδους: γεωργία, βιομηχανία, χωματουργικές εργασίες, εξορύξεις, λιμένες, οχήματα παντός εδάφους και κηπουρική. Οι πρωτοποριακές λύσεις της BKT έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πιο απαιτητικών χρήσεων, ενώ περιλαμβάνουν περισσότερα από 3.200 διαφορετικά προϊόντα που πωλούνται σε περισσότερες από 160 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επισκεφτείτε την τοποθεσία Web www.bkt-tires.com για περισσότερες πληροφορίες.

Πρόσφατα, η BKT επέκτεινε περαιτέρω την προσφορά της ξεκινώντας την παραγωγή ερπυστριών από καουτσούκ. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.bkt-tracks.com.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ