Το Λεμονοδάσος του Πόρου Τροιζηνίας αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς για την περιοχή. Εμπνευσμένη από την ιστορία του, η οικογένεια Βλάχου δημιούργησε το 2017 την επιχείρηση Lemonodasos, προσφέροντας μια σειρά χειροποίητων χυμών, μαρμελάδων και γλυκών με πρώτες ύλες από τον τόπο τους. Η συνιδιοκτήτρια Μαρία Λέκκα μίλησε σ στο πλαίσιο της HORECA, παρουσιάζοντας τη νέα βιολογική λεμονάδα τους. «Είναι η πρώτη σπιτική βιολογική λεμονάδα στην αγορά, με βιολογική καλλιέργεια και ζάχαρη. Η καινοτομία της έγκειται στη διαδικασία παραγωγής, καθώς πολτοποιούμε ολόκληρο το λεμόνι, διατηρώντας φυτικές ίνες και βιταμίνη C, ενώ δεν υπάρχουν απορρίμματα», εξηγεί.
Η βιολογική λεμονάδα προορίζεται κυρίως για τον κλάδο HORECA, ενώ υπάρχει και κωδικός μισού λίτρου για λιανική, ήδη διαθέσιμος στην αλυσίδα Θανόπουλος. Η επιχείρηση σχεδιάζει επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας, με στόχο τις εξαγωγές και, σε δεύτερο χρόνο, την επέκταση στο οργανωμένο λιανεμπόριο.
Πηγή: Foodreporter
