Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαχείρισης της περιβαλλοντικής κρίσης που προκλήθηκε στον Παγασητικό από τα νεκρά ψάρια, συγκεντρώνοντας συνολικά 270 τόνους αυτών και καθαρίζοντας τις ακτές σχεδόν πλήρως. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης των φορέων παρουσία του περιφερειάρχη, επεσήμανε πως απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 280 τόνοι νεκρά ψάρια και πλέον η περιοχή του Βόλου επιστρέφει στην κανονικότητα.
Σύμφωνα με την κα Παπαδημητρίου το λιμάνι, παραλίες και ακτές, ακόμη και ο Ξηριάς τόσο στην εκβολή του όσο και κατά μήκος του, μέσω του οποίου τα νεκρά ψάρια διοχετεύονταν στη θάλασσα, έχουν καθαριστεί από συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Οργανισμού Λιμένος και του Δήμου Βόλου.
Ωστόσο η απαγόρευση κολύμβησης παραμένει σε ισχύ για την ώρα, καθώς αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα από τα δείγματα νερού. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η απαγόρευση ενδέχεται να αρθεί σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, εφόσον το επιτρέψουν οι αναλύσεις του ΕΟΔΥ.
Η απαγόρευση ισχύει στις περιοχές του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού Κόλπου, και συγκεκριμένα ανατολικά από την παραλία Αγριάς έως και την Ακτή Αγίου Γεωργίου Κυνηγών.
Οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι η επιβάρυνση του νερού είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, ενώ μετά από την αποκατάσταση των παραλιών, θα αποφασιστεί και αν θα μπορούν να είναι προσβάσιμες από κολυμβητές. Τουρισμός, εστίαση – διασκέδαση, αλιεία, εμπόριο υπέστησαν οικονομική ζημιά, αφού η οικονομική δραστηριότητα σχεδόν μηδενίστηκε για όσο διάστημα το φαινόμενο ήταν σε έξαρση.