Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

28,5 λεπτά ανακοίνωσε για το σιτάρι ο ΑΣ Πλατυκάμπου

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου Λάρισας ανακοίνωσε μία από τις υψηλότερες τιμές στην Ελλαδική αγορά. Ο πρόεδρος του κ.Ιωάννης Κουκούτσης δείχνει τον δρόμο για 2 προϊόντα την υψηλή προστιθήμενη αξία που μπορεί να έχουν, το σκόρδο Πλατυκάμπου έχει κλείσει συμφωνία με εταιρεία της Ιαπωνίας,αν υπάρχει η σωστή συνεργασία και γίνουν οι σωστές κινήσεις.

Στην ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός αναφέρει: “φέτος έχοντας περάσει μία πολύ δύσκολη χρονιά με αντίξοες συνθήκες όπως ο παγετός και ο καύσωνας, με μειωμένες παραγωγές και με αβεβαιότητα όσον αφορά τις τιμές, αφού κανείς δεν ανακοίνωνε κάτι συγκεκριμένο, ήρθανε και οι βροχές οι οποίες έπληξαν αρκετούς παραγωγούς του Συνεταιρισμού μας. Μετά από μία σειρά συναντήσεων, προσφορών και σκληρών διαπραγματεύσεων το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ως τιμή πώλησης των σκληρών σιταριών από τον Συνεταιρισμό τα 0,28,5€ ανά κιλό. Πράγμα που σημαίνει 0,27€ στον παραγωγό”.

Επίσης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, κ.Ιωάννης Κουκούτσης, αναφέρει, “θέλω εδώ να τονίσω και να υπογραμμίσω ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών ενός συνεταιρισμού πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Έτσι λοιπόν επιτελώντας , εκτός από τον επιχειρησιακό ρόλο του συνεταιρισμού , και τον κοινωνικό ρόλο του, διεκδικήσαμε και τελικά καταφέραμε να απολαύσουν την τιμή των 0,27 € το κιλό και οι παραγωγοί οι οποίοι παρέδωσαν μεταβροχικά σιτάρια”. Τέλος ο κ.Ιωάννης Κουκούτσης, ευχαριστεί πρωτίστως όλους τους παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν με την επιλογή τους τον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου, όπως και τους συνεργάτες του και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τη στήριξή τους στο πρόσωπό του. Αυτήν η συµφωνία συμπεριλαμβάνει περίπου 3.000 tn σκληρού σίταρού για τα 115 µέλη της οργάνωσης να παίρνουν 27 λεπτά το κιλό καθαρά , χωρίς διαχωρισµό ποιότητας, τόσο για τα προβροχικά, όσο και για τα µεταβροχικά σιτάρια, των περίπου 600 τόνων που θα απορροφηθούν από την εταιρεία των αφών Μπαλούκα.  Τέλος να θυμίσουμε ότι 26 λεπτά το κιλό ήταν η περσινή συμφωνία πάλι μεταξύ των 2 πλευρών.

Ιωάννης Κουκούτσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ